ΗΠΑ: "Αδικαιολόγητες" οι απελάσεις Αμερικανών διπλωματών από τη Ρωσία

State Department spokeswoman Heather Nauert speaks during a briefing at the State Department in Washington (AP Photo/Alex Brandon)
State Department spokeswoman Heather Nauert speaks during a briefing at the State Department in Washington (AP Photo/Alex Brandon) AP

Η Ουάσινγκτον επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να ανταπαντήσει στις απελάσεις διπλωματών της και στο κλείσιμο του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στην Αγία Πετρούπολη ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι απελάσεις Αμερικανών διπλωματών από τη Ρωσία και το κλείσιμο του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στην Αγία Πετρούπολη δείχνουν ότι η Μόσχα δεν ενδιαφέρεται για τον διάλογο στα θέματα που έχουν σημασία, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Μόσχας η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χέδερ Νόιερτ χαρακτήρισε "αδικαιολόγητες" τις απελάσεις και σημείωσε ότι η Ουάσινγκτον επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να ανταπαντήσει στα μέτρα αυτά.

Η Ουάσινγκτον δεν εξεπλάγη με την απέλαση των 60 Αμερικανών διπλωματών, από τη Μόσχα και το Εκατερίνενμπουργκ, τόνισε η εκπρόσωπος. Δεν θεωρεί όμως ότι πρόκειται για διπλωματικά "αντίποινα" επειδή η Ρωσία παραβίασε τη Σύμβαση περί χημικών όπλων. Σύμφωνα με τη Νόιερτ, οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν τις επιλογές που έχουν σε ότι αφορά την απάντηση που θα δώσουν στη Ρωσία.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαζικές απελάσεις διπλωματών των ΗΠΑ από τη Ρωσία

Τζόνσον: Η Ρωσία υποτίμησε την παγκόσμια αντίδραση για την υπόθεση Σκριπάλ

Στο πλευρό της Βρετανίας και η Μάλτα: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Μόσχα

Ρωσία: Θα αντιδράσουμε την κατάλληλη στιγμή

SHARE:

24Media Network