ΗΠΑ: Αεροπορική εταιρεία κατηγόρησε μητέρα για trafficking επειδή το παιδί της έχει άλλο χρώμα

ΗΠΑ: Αεροπορική εταιρεία κατηγόρησε μητέρα για trafficking επειδή το παιδί της έχει άλλο χρώμα
Η Mary MacCarthy και η 10χρονη κόρη της Mary MacCarthy / Twitter

Αδιανόητο περιστατικό στο αεροδρόμιο του Ντένβερ, με μία μητέρα να ανακρίνεται από τις αρχές για ενδεχόμενη εμπορία ανθρώπων επειδή το παιδί της έχει άλλο χρώμα από την ίδια. Αγωγή κατά της αεροπορικής εταιρείας, καθώς η αεροσυνοδός ειδοποίησε την αστυνομία.

Μία σοβαρή καταγγελία σε βάρος της αεροπορικής εταιρείας Southwest Airlines ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για ένα αδιανόητο περιστατικό που εκτυλίχθηκε προσφάτως στο αεροδρόμιο του Ντένβερ, όπου μία μητέρα θεωρήθηκε ύποπτη για σωματεμπορία επειδή έχει άλλο χρώμα από αυτό του παιδιού της.

Ήταν στις 22 του περασμένου Οκτωβρίου, όταν η Mary MacCarthy χρειάστηκε να μείνει για ώρα με αστυνομικούς που την περίμεναν στο αεροδρόμιο για να τους την πείσει ότι η 10χρονη Moira είναι όντως κόρη της και όχι κάποιο θύμα trafficking, σε ένα σπάνιο αλλά όχι πρωτοφανές ρατσιστικό περιστατικό, αφού σύμφωνα με τον Guardian, αρκετές ακόμη μικτές οικογένειες έχουν κληθεί ως “ύποπτες” να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Όπως κατήγγειλε η εν λόγω ανύπαντρη μητέρα όλα έγιναν κατά το ταξίδι της ίδιας και της κόρης της από το Λος Άντζελες στο Ντένβερ προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του αδερφού της που είχε φύγει προσφάτως από τη ζωή.

Η Mary MacCarthy ανέφερε πως στην ενδιάμεση πτήση, από το Σαν Χοσέ στο Ντένβερ, ρώτησε τους αεροσυνοδούς αν θα καθίσει μαζί με την κόρη της για να της απαντήσουν ότι έπρεπε να καθίσουν σε απόσταση μίας θέσης. Η ίδια ζήτησε από άλλους επιβάτες να αλλάξουν θέση ώστε να καθίσει δίπλα στην κόρη της: “Θρηνούσε για τον χαμό του θείου της. Ήταν σαν πατέρας για εκείνη”, έγραψε περιγράφοντας το περιστατικό με σχετικό e-mail προς την αεροπορική εταιρεία.

Κατά την άφιξή τους στο Ντένβερ, είδαν δύο αστυνομικούς να τις περιμένουν στο αεροδρόμιο, γεγονός που τις σόκαρε, καθώς η ίδια πίστεψε ότι “είχε πεθάνει και κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς μου και με περίμεναν για να μου μεταφέρουν τα νέα”, ενώ η κόρη της έβαλε τα κλάματα στη θέα των ένστολων που τις σταμάτησαν: “Ήταν τρομερά φοβισμένη. Ήδη βίωνε το τραύμα του θανάτου του θείου της και φοβάται την αστυνομία λόγω των συνεχών πρωτοσέλιδων σχετικά με το πώς η αστυνομία συμπεριφέρεται στους μαύρους (είναι Μαύρη). Άρχισε να κλαίει με λυγμούς”.

Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό και μέσω Twitter μία μέρα μετά, ενώ επανήλθε στις αρχές Νοεμβρίου ενημερώνοντας πως έλαβε ένα τηλεφώνημα από την αστυνομία του Ντένβερ όπου την ενημέρωσαν πως ήταν ύποπτη για trafficking.

Είπε μάλιστα, ότι τη στιγμή του περιστατικού, η ίδια βιντεοσκόπησε τον έλεγχο στον οποίο την υπέβαλλαν οι αστυνομικοί, που την ενημέρωναν ότι τους είχε αναφερθεί ύποπτη συμπεριφορά πριν την επιβίβαση και κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας του Ντένβερ μητέρα και κόρη αφέθηκαν ελεύθερες, ενώ η εξήγηση ήταν πως υπήρξε αναφορά από αεροσυνοδό στο αεροπλάνο για “πιθανή περίπτωση trafficking”.

Όπως είναι λογικό, η εν λόγω γυναίκα κινήθηκε νομικά κατά της εταιρείας για ρατσιστική συμπεριφορά, απαιτώντας να της ζητήσουν συγγνώμη και διεκδικώντας αποζημίωση.

“Έδωσα άφθονο χρόνο στην αεροπορική εταιρεία για να επικοινωνήσει μαζί μου και να ζητήσει συγγνώμη. Πάνω από δύο εβδομάδες αργότερα, δεν έχω λάβει ακόμη τίποτα περισσότερο από δύο σύντομες αυτοματοποιημένες απαντήσεις. Η ώρα για μια συγγνώμη έχει περάσει προ πολλού”, δήλωσε η MacCarthy, με τον δικηγόρο της να προσθέτει στο CNN: “Αν το παιδί ήταν λευκό, δεν θα είχε γίνει τίποτα τέτοιο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα