ΗΠΑ: Άντρας πέθανε μετά από υπερβολική κατανάλωση γλυκόριζας

ΗΠΑ: Άντρας πέθανε μετά από υπερβολική κατανάλωση γλυκόριζας
Ζαχαρωτό μαύρης γλυκόριζας Shutterstock

Ένας άνδρας στη Μασαχουσέτη κατανάλωνε καθημερινά για μερικές εβδομάδες μαύρη γλυκόζη. Η "αδυναμία" του, του κόστισε τη ζωή.

Η “αδυναμία” ενός εργάτη οικοδομών στη Μασαχουσέτη, του κόστισε τη ζωή. Για μερικές εβδομάδες κατανάλωνε καθημερινά περίπου ενάμιση σακουλάκι μαύρης γλυκόριζας, γεγονός που του προκάλεσε έμφραγμα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του σε ηλικία 54 ετών.

“Ακόμα και η κατανάλωση μικρής ποσότητας γλυκόζης μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση”, αναφέρει ο Δρ Neel Butala, καρδιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης. “Το γλυκοριζικό οξύ, ένα συστατικό από τις ρίζες γλυκόριζας, δύναται να προκαλέσει υπέρταση, υποκαλιαιμία, μεταβολική αλκάλωση, θανατηφόρες αρρυθμίες και νεφρική ανεπάρκεια”, εξηγεί ο κ. Butala, διευκρινίζοντας πως ο 54χρονος άντρας έπασχε απ’ όλα.

Η κατανάλωση έστω και 29 γραμμαρίων μαύρης γλυκόριζας την ημέρα, για δύο εβδομάδες, θα μπορούσε να προκαλέσει καρδιακές αρρυθμίες, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους άνω των 40 ετών, επισημαίνει η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, ο θάνατος του άντρα ήταν φυσικά μια ακραία περίπτωση. Ο ίδιος λίγο καιρό πριν καταλήξει, είχε αλλάξει την ποικιλία γλυκόριζας που κατανάλωνε, γεγονός που σύμφωνα με τον γιατρό, επέφερε τον θάνατό του, την ώρα που βρισκόταν σε εστιατόρειο Fast Food.

Σύμφωνα με τον γιατρό Andrew L. Lundquist, η γλυκόριζα ευθύνεται για τον θάνατο του άνδρα. «Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι η πρόσφατη αλλαγή σε ζαχαρωτά γλυκόριζας, είναι η πιθανή αιτία της υποκαλιαιμίας του».

Εκπρόσωπος εταιρείας ζαχαρωτών γλυκόριζας, επισημαίνει πως τα προϊόντα είναι ασφαλή, αλλά φυσικά πρέπει να καταναλώνονται με μετρό, όπως άλλωστε και το οτιδήποτε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα