ΗΠΑ: Απέλαση σαουδάραβων στρατιωτικών μετά την επίθεση στη ναυτική βάση της Φλόριντα

ΗΠΑ: Απέλαση σαουδάραβων στρατιωτικών μετά την επίθεση στη ναυτική βάση της Φλόριντα
Η είσοδος στη Ναυτική Βάση της Φλόριντα AP

Περισσότεροι από 12 Σαουδάραβες στρατιωτικοί που εκπαιδεύονται στη χώρα θα απελαθούν μετά το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε βάση στη Φλόριντα.

Περισσότεροι από 12 Σαουδάραβες στρατιωτικοί που εκπαιδεύονται σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις θα απελαθούν από τις ΗΠΑ μετά την έρευνα που διεξήγαγε το Πεντάγωνο αφού ένας Σαουδάραβας αξιωματικός άνοιξε πυρ στις 6 Δεκεμβρίου σε αμερικανική βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Φλόριντα, μετέδωσε χθες Σάββατο το CNN.

Οι Σαουδάραβες στρατιωτικοί που απελαύνονται δεν κατηγορούνται ότι βοήθησαν τον Σαουδάραβα υποσμηναγό που σκότωσε τρεις Αμερικανούς ναύτες στη βάση της Πενσακόλα, εξήγησε το CNN, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Στις 10 Δεκεμβρίου, μετά το περιστατικό, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι σταματά την εκπαίδευση των Σαουδαράβων στρατιωτικών στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια, στις 19 Δεκεμβρίου, επεσήμανε ότι δεν εντόπισε απειλές μετά την εξέταση των φακέλων των 850 στρατιωτικών από τη Σαουδική Αραβία που εκπαιδεύονται στις ΗΠΑ.

Το FBI έχει επισημάνει άλλωστε ότι εκτιμά πως ο υποσμηναγός Μοχάμεντ Σαΐντ Αλσαμράνι, 21 ετών, έδρασε μόνος του προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα