ΗΠΑ: Αποφυλάκιζεται ο Μπιλ Κόσμπι – Ανατροπή από το Ανώτατο Δικαστήριο

ΗΠΑ: Αποφυλάκιζεται ο Μπιλ Κόσμπι – Ανατροπή από το Ανώτατο Δικαστήριο
Ο Μπιλ Κόσμπι 2015 Matt Rourke / ASSOCIATED PRESS

Μία από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις κακοποίησης των Ηνωμένων Πολιτειών παίρνει απότομη τροπή, καθώς, μετά από μόλις 2μιση χρόνια στη φυλακή, ο 83χρονος ηθοποιός αφήνεται ελεύθερος.

Ανατροπή στην υπόθεση του Μπιλ Κόσμπι, του 83χρονου ηθοποιού που είχε καταδικαστεί σε τρία ως 10 χρόνια φυλάκιση, καθώς τον Απρίλιο του 2018 είχε κριθεί ένοχος για τρεις περιπτώσεις άσεμνης επίθεσης με επιβαρυντικές περιστάσεις επειδή νάρκωσε και επιτέθηκε σεξουαλικά στην άλλοτε φίλη του, την Άντρια Κόνσταντ, πρώην διοικητικό του πανεπιστημίου Temple, το 2004 στο σπίτι του στη Φιλαδέλφεια.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνια διέταξε την αποφυλάκισή του, καθώς όπως καταλήγει στην έκθεση 79 σελίδων για την υπόθεσή του “οι ποινές και οι καταδικαστικές αποφάσεις είναι άκυρες και ο Μπιλ Κόσμπι απαλλάσσεται από αυτές”.

Ο γνωστός ηθοποιός αντιμετώπιζε κατηγορίες που τον βάραιναν στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 60 γυναικών, οι οποίες κλήθηκαν στο δικαστήριο και κατέθεσαν σε βάρος του, τερματίζοντας της καριέρα του άλλοτε «America’s dad», όπως έγινε γνωστός για τον ρόλο του στο «The Cosby Show».

Ο ίδιος τότε είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία, λέγοντας πως “ήταν όλα στημένα. Αυτό με την επιτροπή κρίσης. Ήταν απατεώνες”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα