ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν μαύρο που κρατούσε κινητό τηλέφωνο

ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν μαύρο που κρατούσε κινητό τηλέφωνο

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ. Ένας 22χρονος δολοφονήθηκε στην αυλή του σπιτιού του, γιατί οι αστυνομικοί είδαν κάτι στο χέρι του και πίστεψαν πως είναι όπλο. Ήταν κινητό τηλέφωνο.

Το βράδυ της Κυριακής (19/3) η αστυνομία του Σακραμέντο δέχθηκε κλήση για έναν άνδρα που έσπαγε τζάμια αυτοκινήτων.Ένα περιπολικό έσπευσε στην περιοχή, μαζί με ένα ελικόπτερο της αστυνομίας που ενημέρωνε για τις κινήσεις του υπόπτου. Οι μάρτυρες είχαν δώσει περιγραφή αδύνατου άνδρα, ύψους 1.85, ο οποίος φορούσε μαύρη κουκούλα. Από το ελικόπτερο, υπήρξε ο εντοπισμός και η ενημέρωση πως “ο ύποπτος φαίνεται να σηκώνει κάτι σαν λοστό από το έδαφος και να χτυπά τζάμια αυτοκινήτων”, πριν γίνει αναφορά για τις κινήσεις του -έτρεχε, πηδούσε φράχτες σπιτιών και προσπαθούσε να κρυφτεί.

Στο video που δημοσίευσε η αστυνομία του Sacramento, με υλικό από την κάμερα των δυο αστυνομικών που κυνήγησαν τον φερόμενο ως ύποπτο για τον βανδαλισμό, ακούγεται “δείξε μου τα χέρια σου. Όπλο, όπλο”. Ο Stephon Clark γύρισε προς το μέρος τους και τότε άρχισαν οι πυροβολισμοί, οι οποίοι έφτασαν συνολικά τους 20. Ο 22χρονος φαίνεται στο video να πέφτει στο έδαφος και να σέρνεται, πριν ακουστούν και άλλοι πυροβολισμοί και ακινητοποιηθεί. Οι αστυνομικοί τον πλησίασαν, για να διαπιστώσουν το θάνατο του.

Επισήμως, από το Sacramento Sheriff’s Department είπαν πως “οι αστυνομικοί είδαν να κρατά κάτι στο χέρι του, όταν γύρισε προς το μέρος μας και έκριναν πως απειλείται η ζωή τους”. Το μόνο που βρέθηκε κοντά στο πτώμα του 22χρονου, ήταν ένα κινητό τηλέφωνο. Το video διακόπτεται, στο σημείο που εμφανίστηκαν και άλλοι αστυνομικοί και κάποιος είπε “hey, mute”.

Όλα αυτά συνέβησαν στην αυλή του σπιτιού στο οποίο έμενε το θύμα μαζί με τη γιαγιά του, Sequita, η οποία ήταν στο σπίτι και είδε όλο το περιστατικό, πριν αρχίσει να ουρλιάζει “δολοφόνοι”. Ο αδελφός του θύματος, Stevante ενημέρωσε πως “είχε συλληφθεί στο παρελθόν, αλλά μετά άλλαξε άρδην τη ζωή του. Έβαλε ως προτεραιότητα τα παιδιά του”.

Παρακολουθήστε όσα έγιναν από το 7.35 έως το 13.20 του video που ακολουθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα