ΗΠΑ: Διαδηλωτές χτίζουν μια “Αυτόνομη ζώνη του Μαύρου Οίκου” κοντά στο Λευκό Οίκο

ΗΠΑ: Διαδηλωτές χτίζουν μια “Αυτόνομη ζώνη του Μαύρου Οίκου” κοντά στο Λευκό Οίκο
Black House Autonomous Zone Youtube@BreitbartNews

Διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον προσπαθούν να χτίσουν μια Αυτόνομη ζώνη του Μαύρου Οίκου. Μία εκκλησία που βρίσκεται κοντά στο Λευκό Οίκο έχει βεβηλωθεί.

Διαδηλωτές που συγκεντρώνονται τις τελευταίες ημέρες κοντά στον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, προσπαθούν να χτίσουν μια “Αυτόνομη ζώνη του Μαύρου Οίκου”, μιμούμενοι τους διαδηλωτές του Σιατλ.

Η αυτόνομη ζώνη κοντά στο Λευκό Οίκο, είναι ένα από τα αποτελέσματα των διαδηλώσεων κατά του ρατσισμού που πραγματοποιούνται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αφορμή την τραγική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεάπολη.

Σύμφωνα με την Washingtontimes, η αυτόνομη ζώνη βρίσκεται κοντά στον Λευκό Οίκο και φαίνεται να περικλείει την περιοχή του Lafayetter Park.

Ρεπόρτερ που βρέθηκαν στην περιοχή αναφέρουν ότι η διαδηλωτές έχουν βεβηλώσει μία εκκλησία, που περιγράφεται ως η εκκλησία των προέδρων της Αμερικής, αφού αρκετοί την προτιμούσαν για την παρακολούθηση λειτουργιών.

Οι διαδηλωτές έχουν ζωγραφίσει με σπρέι τον ναό John’s Episcopal Church, γράφοντας BHAZ, δηλαδή Αυτόνομη ζώνη του Μαύρου Οίκου (Black House Autonomous Zone)

Θυμίζουμε πως ο Ντόναλντ Τραμπ εξουσιοδότησε την Τρίτη τις αρχές, να συλλαμβάνουν όποιον βανδαλίζει αγάλματα ή άλλα μνημεία που αποτελούν περιουσία του κράτους και να τους καταδικάζει έως και για δέκα χρόνια στη φυλακή. 

Ανέφερε, επίσης, ότι τα μέτρα μπορούν να επιβληθούν αναδρομικά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ότι δεν θα ανέχεται πλέον την καταστροφή ομοσπονδιακής περιουσίας.

Ο Τραμπ είχε νωρίτερα αναφέρει ότι οι διαδηλωτές που επιτέθηκαν σε άγαλμα του Άντριου Τζάκσον, που βρίσκεται απέναντι από τον Λευκό Οίκο στο Πάρκο Λαφαγιέτ, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης. 

Είπε ότι παρόμοιες ποινές θα μπορούσαν να επιβληθούν σε όσους βανδάλισαν την ιστορική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγες μέρες, διαδηλωτές γκρέμισαν άγαλμα του Τζέφερσον Ντέιβις, προέδρου των Συνομόσπονδων Πολιτειών της Αμερικής, στο Ρίτσμοντ, ενώ “αποκαθήλωσαν” και το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα