ΗΠΑ: Έφτασε ο τυφώνας Ιντάλια στη Φλόριντα – Εικόνες καταστροφής

ΗΠΑ: Έφτασε ο τυφώνας Ιντάλια στη Φλόριντα – Εικόνες καταστροφής
Διασώστες μετακινούν κολώνα που έπεσε από τον τυφώνα Ιντάλια. AP

Ο τυφώνας Ιντάλια, που έφτασε στη Φλόριντα των ΗΠΑ, αναμένεται να αποτελέσει τον ισχυρότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στην περιοχή του Ταλαχάσι. Απίστευτες εικόνες από τις καταστροφές που έχει προκαλέσει.

Ο τυφώνας Ιντάλια, κατηγορίας 3 της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσονπου, που ξεκίνησε ως καταιγίδα, έφτασε στη Φλόριντα, με ανέμους που μπορεί να φθάσουν έως τα 205 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το NBC, έχουν προκληθεί πλημμύρες στους δρόμους, έχουν κλείσει τα αεροδρόμια, με πάνω από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται ή να αναβάλλονται, ενώ γίνονται συνέχεια διακοπές ρεύματος, με 215.000 κατοίκους να μένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Για την περιοχή του Ταλαχάσι, το NHC ανέφερε ότι “ορισμένες τοποθεσίες μπορεί να μην είναι κατοικήσιμες για αρκετές εβδομάδες ή μήνες”, εξαιτίας των ζημιών από τον σφοδρό άνεμο, ενώ το κύμα καταιγίδας θα μπορούσε ακόμη να εμποδίσει την πρόσβαση.

Ο Ιντάλια είναι ο ισχυρότερος τυφώνας που έχει καταγραφεί στην περιοχή του Μπιγκ Μπεντ, τα τελευταία 127 χρόνια, με τη στάθμη του ποταμού Σταινχάτσι, να αυξάνεται ραγδαία μέσα σε μία ώρα. Επιπλέον, αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος τυφώνας που έχει χτυπήσει ποτέ το Ταλαχάσι.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα