ΗΠΑ: Ένας νεκρός και δεκάδες υλικές ζημιές από ανεμοστρόβιλους

ΗΠΑ: Ένας νεκρός και δεκάδες υλικές ζημιές από ανεμοστρόβιλους
Σκεπή σπιτιού που έχει καταστραφεί από ανεμοστρόβιλο. AP

Καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τις μεσοδυτικές και τις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, προκαλώντας δέκαδες ζημιές και καταγράφοντας έναν νεκρό.

Την Κυριακή (25/6) ανεμοστρόβιλοι και καταιγίδες έπληξαν τις μεσοδυτικές και τις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, προκαλώντας υλικές καταστροφές σε δεκάδες κατοικίες, ενώ ένας άνθρωπος άφησε την τελευταία του πνοή στην Ιντιάνα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι μεγάλος αιρθμός ανεμοστρόβιλων έπληξε την κεντρική Ιντιάνα.

Ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτων Καταστάσεων, Κάμερον Γουλφ, δήλωσε ότι ο σύντροφος του θύματος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο νοσοκομείο.

Τα δύο αυτά άτομα κατοικούσαν σε ένα διώροφο ξύλινο σπίτι, το οποίο καταστράφηκε από τις καταιγίδες. Προς το παρόν δεν έχουν προκύψει νέες πληροφορίες.

Ο Γουλφ ανακοίνωσε ότι οι “οι ζημιές είναι εκτεταμένες“. Το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών έχει εντοπιστεί στην ύπαιθρο, ενώ τα αστικά κέντρα υπέστησαν λιγότερες.

Οι κυριότερες καταστροφές αφορούν πτώσεις δέντρων σε δρόμους και ζημιές σε σπίτια, ενώ στην Ιντιάνα και στις γύρω από αυτήν πολιτείες μεγάλη καταιγίδα με χαλάζι έπληξε την περιοχή, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Για τους πληγέντες της καταστροφής δημιουργήθηκαν καταφύγια έκτακτης ανάγκης.

Από την Δευτέρα (26/6) σχεδόν 500.000 κάτοικοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με διακοπές ηλεκτροδότησης, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Λίγες μέρες πριν ανεμοστρόβιλοι έπληξαν και την πολιτεία του Μισισίπι, όπου υπήρξαν τουλάχιστον 20 τραυματίες και ένας νεκρός.

Μάλιστα, πρόσφατα επικίνδυνο κύμα καύσωνα προκάλεσε ανεμοστρόβιλους στο Τέξας και τη Φλόρντα, με την καταγραφή τουλάχιστον τεσσάρων νεκρών. Ακόμη, πλημμύρες ανάγκασαν 150 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα