ΗΠΑ: Ένοπλος σκότωσε έναν 48χρονο επιβάτη στο μετρό της Νέας Υόρκης

ΗΠΑ: Ένοπλος σκότωσε έναν 48χρονο επιβάτη στο μετρό της Νέας Υόρκης
Αστυνομικός στο μετρό της Νέας Υόρκης AP Photo/John Minchillo

Άγνωστος άνοιξε πυρ μέσα σε βαγόνι του μετρό της Νέας Υόρκης και σκότωσε έναν 48χρονο επιβάτη. Ο δράστης κατέβηκε από το τρένο στην επόμενη στάση και παραμένει ασύλληπτος.

Ένας 48χρονος άνδρας πυροβολήθηκε στο στήθος ενώ βρισκόταν σε έναν συρμό του μετρό της Νέας Υόρκης, σε άλλο ένα επεισόδιο, κατά τα φαινόμενα, στη σειρά των τυχαίων επιθέσεων στα μέσα μεταφοράς της πόλης.

Ο άγνωστος δράστης διέφυγε όταν το τρένο έφτασε σε έναν σταθμό του Μανχάταν και παραμένει ασύλληπτος, σύμφωνα με τον Κένεθ Κόρεϊ, τον επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο ένοπλος περπατούσε πάνω-κάτω στο βαγόνι όπου βρισκόταν το θύμα και, χωρίς να τον προκαλέσουν, τράβηξε όπλο και πυροβόλησε τον 48χρονο από πολύ μικρή απόσταση, τη στιγμή που το τρένο περνούσε τη Γέφυρα του Μανχάταν.

Στον επόμενο σταθμό ο ένοπλος, που τον περιέγραψαν ως σωματώδη άνδρα με σκούρο δέρμα και γενειάδα, κατέβηκε από το τρένο.

Η αστυνομία ανέφερε ότι δράστης και θύμα δεν φαίνεται να γνωρίζονταν και δεν είχαν καμία επαφή μεταξύ τους πριν από τους πυροβολισμούς. Ο 48χρονος, τα στοιχεία του οποίου δεν ανακοινώθηκαν, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μπελβιού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί διάφορες τυχαίες επιθέσεις στο μετρό της Νέας Υόρκης. Κάποιοι από τους επιβάτες σπρώχτηκαν από τις πλατφόρμες στις ράγες του τρένου. Μεταξύ αυτών ήταν και μια γυναίκα που σκοτώθηκε στο Μανχάταν. Στις 12 Απριλίου ένας ένοπλος άναψε δύο βόμβες καπνού και άνοιξε πυρ σε έναν συρμό, τραυματίζοντας περισσότερους από 20 ανθρώπους. Την επόμενη ημέρα συνελήφθη ως ύποπτος για την επίθεση αυτή ο 62χρονος Φρανκ Τζέιμς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα