ΗΠΑ: Επικήρυξαν με 15 εκατ. δολάρια τον Μαδούρο για ναρκοτρομοκρατία

ΗΠΑ: Επικήρυξαν με 15 εκατ. δολάρια τον Μαδούρο για ναρκοτρομοκρατία
Ο Νικολάς Μαδούρο σε συνέντευξη Τύπου στο Καράκας τον Φεβρουάριο του 2020 AP

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι κατηγορούνται από τις ΗΠΑ ότι είχαν ενεργή συμμετοχή σε σχέδιο να "πλημμυρίσει" η χώρα με κοκαΐνη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ άσκησε την Πέμπτη κατηγορίες για εμπορία ναρκωτικών κατά του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και υπουργών του, προσφέροντας αμοιβή 15 εκατ. δολαρίων για σχετικές πληροφορίες, για τον ρόλο που διαδραμάτισαν στο σχέδιο «να πλημμυρίσουν» τις ΗΠΑ με κοκαΐνη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Νοτίου Τομέα της Νέας Υόρκης Τζέφρι Μπέρμαν, ο Μαδούρο, ο υπουργός Αμύνης, ο επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και άλλοι αξιωματούχοι διατηρούσαν «την τελευταία 20ετία μία συνεργασία ναρκο-τρομοκρατίας με το κίνημα των FARC» στη γειτονική Κολομβία.

«Ο στόχος και το μέγεθος του υπόπτου εμπορίου ναρκωτικών κατέστησαν δυνατά μόνο διότι ο Μαδούρο κι άλλοι διέφθειραν τους θεσμούς στη Βενεζουέλα και παρείχαν στρατιωτική και πολιτική προστασία για τα εκτρωματικά εγκλήματα ναρκο-τρομοκρατίας που περιγράφονται στο κατηγορητήριό μας», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης «προσφέρει αμοιβή έως και 15 εκατ. δολάρια για πληροφορίες σχετικές με τον Νικολάς Μαδούρο Μόρο», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα