ΗΠΑ: Επίσκεψη Μπάιντεν σε Νότια Κορέα και Ιαπωνία τον Μάιο

ΗΠΑ: Επίσκεψη Μπάιντεν σε Νότια Κορέα και Ιαπωνία τον Μάιο
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν AP Photo/Susan Walsh)

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία τον Μάιο. Ποιος ο σκοπός του ταξιδιού.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία από την 20ή ως την 24η Μαΐου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες Τετάρτη (27/04).

Το ταξίδι έχει σκοπό να «βαθύνουν περαιτέρω οι δεσμοί μεταξύ των κυβερνήσεων, των οικονομιών και των λαών μας» και «να προωθηθεί η στιβαρή δέσμευση» της Ουάσινγκτον να παραμείνει η περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού «ελεύθερη και ανοικτή», αναφέρει δελτίο Τύπου της αμερικανικής προεδρίας που υπογράφεται από την εκπρόσωπό της, την Τζεν Ψάκ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Μπάιντεν θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ (την 21η Μαΐου στη Σεούλ, μετέδωσε πριν από λίγο το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap) και κατόπιν με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Φουμίο Κισίντα στο Τόκιο. Στην ιαπωνική πρωτεύουσα, ο αμερικανός πρόεδρος θα συμμετάσχει επίσης σε σύνοδο της λεγόμενης Quad (της «Τετραμερούς» συνεργασίας), με τους ηγέτες της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας και της Ινδίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα