ΗΠΑ: "Φουντώνει" το μυστήριο για τα σχεδόν 100 περιστατικά σπάνιων καρκίνων σε σχολείο

ΗΠΑ: "Φουντώνει" το μυστήριο για τα σχεδόν 100 περιστατικά σπάνιων καρκίνων σε σχολείο
ISTOCK

Περιβαλλοντική μελέτη που διενεργήθηκε σε σχολείο στο Νιου Τζέρσεϊ, το οποίο σχετίζεται με σχεδόν 100 περιστατικά εμφάνισης εγκεφαλικών όγκων, περισσότερο φούντωσε παρά ξεδιάλυνε το μυστήριο.

Αυξάνεται το μυστήριο με το σχολείο του Νιου Τζέρσεϊ, το οποίο σχετίζεται με περίπου 100 περιστατικά εμφάνισης όγκων στον εγκέφαλο. Περιβαλλοντική μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτές τις μέρες αναφέρει ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία “για κινδύνους που προκαλούν καρκίνο”.

Ο Al Lupiano είναι μόνο ένας από τους 94 πρώην υπαλλήλους και μαθητές του σχολείου που έχουν αναπτύξει “εξαιρετικά σπάνιους” όγκους και έχει ορκιστεί ότι δεν θα σταματήσει να ψάχνει το θέμα μέχρι να μάθει τι συμβαίνει.

Μέχρι σήμερα, κανείς δεν ξέρει γιατί τα 94 αυτά άτομα έχουν αναπτύξει κακοήθεις όγκους. Το μόνο που είναι γνωστό είναι ότι πήγαν στο ίδιο σχολείο πριν διαγνωστούν με καρκίνο.

Υπό το πρίσμα του παράξενου φαινομένου, στον χώρο του σχολείου έγινε περιβαλλοντική μελέτη τον Απρίλιο, με τη χρήση συσκευών σάρωσης ακτινοβολίας γάμμα.

Ο δήμαρχος της περιοχής ανακοίνωσε τα ευρήματα σε δελτίο τύπου και επιβεβαίωσε ότι “δεν υπάρχουν στοιχεία για κινδύνους που προκαλούν καρκίνο που να δικαιολογούν περαιτέρω έρευνα”.

Είπε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε ότι οι εκτεταμένες έρευνές μας τόσο για ραδόνιο όσο και για ακτινοβολία στο εσωτερικό και το εξωτερικό του σχολικού κτιρίου δεν αποκάλυψαν στοιχεία για κινδύνους που προκαλούν καρκίνο που να δικαιολογούν περαιτέρω διερεύνηση. Αυτά είναι φοβερά νέα για τους σημερινούς μαθητές του σχολείου.

Και οι γονείς τους που ανησυχούσαν για την ασφάλειά τους μαζί με τα σημερινά μέλη του προσωπικού και είναι υπέροχα νέα για όλους τους πρώην μαθητές που παρακολούθησαν και το προσωπικό που εργάστηκε σχολείο από την έναρξη λειτουργίας του το 1968".

Ο δήμαρχος συνέχισε: «Συμπάσχουμε με οποιονδήποτε έχει βιώσει όγκους στον εγκέφαλο και καρκίνο του εγκεφάλου, ειδικά εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους από αυτήν την τρομερή ασθένεια, αλλά δεν υπάρχει σχέση αιτίου-αποτελέσματος μεταξύ αυτών των ασθενειών και του κτιρίου ή των χώρων του σχολείου”.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος και το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων συμφωνούν με το συμπέρασμα αφού εξέτασαν τα ευρήματα.

Δεν βρέθηκαν υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας

Την Πέμπτη (26/05) η αρμόδια σχολική περιφέρεια κοινοποίησε μια ανοιχτή επιστολή που περιγράφει λεπτομερώς τα ευρήματα της μελέτης, επιβεβαιώνοντας ότι η έρευνα δεν βρήκε στοιχεία για υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας στους χώρους του σχολείου.

Ο Επίτροπος του Τμήματος Προστασίας του Περιβάλλοντος του Νιου Τζέρσεϊ δήλωσε: “Συμπερασματικά, τα αποτελέσματα της ακτινολογικής έρευνας στο σχολείο και τους χώρους βρίσκονται εντός της κανονικής διακύμανσης των επιπέδων ακτινοβολίας περιβάλλοντος στο Νιου Τζέρσεϊ και επομένως δεν είναι ενδεικτικά ανησυχίας για την ακτινολογική έκθεση ατόμων στο σημείο.

Επιπλέον, η περαιτέρω αναθεώρηση της DEP δεν υποδεικνύει πηγές περιβαλλοντικών εκθέσεων που προκαλούν ανησυχία για τη δημόσια υγεία. Συνεπώς, δεν απαιτείται ούτε συνιστάται περαιτέρω έρευνα ή αποκατάσταση αυτή τη στιγμή”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, καρκίνος, Σχολεία
SHARE:

24Media Network