ΗΠΑ: Γυναίκα γλίτωσε από αρκούδα ρίχνοντάς της μπουνιά στη μύτη

ΗΠΑ: Γυναίκα γλίτωσε από αρκούδα ρίχνοντάς της μπουνιά στη μύτη
istock

Με τραυματισμούς που δεν απειλούν τη ζωή της γλίτωσε μια γυναίκα στην Ουάσινγκτον, η οποία αντέδρασε και χτύπησε την αρκούδα στη μύτη ενώ αυτή την είχε ρίξει κάτω.

Μια γυναίκα στην πολιτεία της Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ επέζησε από επίθεση αρκούδας το Σάββατο (22/10), αφού χτύπησε το ζώο στη μύτη, σύμφωνα με όσα δήλωσαν τοπικές αρχές.

Η γυναίκα, η οποία δεν κατονομάστηκε, έβγαζε έξω τον σκύλο της στην πόλη Λέβενγουορθ, στο κέντρο της πολιτείας, όταν “δέχθηκε επίθεση από μια ενήλικη θηλυκή μαύρη αρκούδα”, όπως ανακοίνωσε το τμήμα αλιείας και άγριας ζωής της Ουάσινγκτον (WDFW).

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στη συνέχεια, όπως ανέφερε το WDFW. Οι υπεύθυνοι της άγριας ζωής εντόπισαν και σκότωσαν την αρκούδα και αιχμαλώτισαν δύο μικρά αρκουδάκια.

Ο Rich Beausoleil, βιολόγος άγριας ζωής της πολιτείας της Ουάσινγκτον, δήλωσε στον τοπικό ειδησεογραφικό σταθμό KING-TV ότι η αρκούδα αιφνιδίασε τη γυναίκα.

“Δεν την είδε να έρχεται, οπότε δεν μπορούσε να σηκωθεί να φαίνεται πιο μεγάλη, να χτυπήσει τα χέρια της, ξέρετε, να φωνάξει στην αρκούδα, να κουνήσει τα χέρια της”, δήλωσε ο Beausoleil. “Αυτά είναι τα πράγματα που συνήθως λέμε στους ανθρώπους να κάνουν”.

Η αρκούδα έριξε τη γυναίκα στο έδαφος, είπε ο Beausoleil, και ακολούθησε πάλη.

“Αν η αρκούδα σας ρίξει κάτω, τότε ναι, η λύση σας είναι να παλέψετε”, δήλωσε στο KING-TV.

“Ήταν απλά ένστικτο γι’ αυτήν. Απλά γύρισε και την χτύπησε κατευθείαν στη μύτη”.

Η γυναίκα υπέστη τραυματισμούς που δεν απειλούν τη ζωή της. Το WDFW δήλωσε ότι μετά την επίθεση:

“Οι αξιωματικοί με τη χρήση ενός σκύλου καρέλιαν αρκούδας εντόπισαν και απομάκρυναν θανατηφόρα μια ενήλικη μαύρη αρκούδα κοντά στο σημείο όπου συνέβη το περιστατικό αργότερα το πρωί. Επιπλέον, δύο μικρά αρκουδάκια, ηλικίας περίπου εννέα μηνών, αιχμαλωτίστηκαν, αξιολογήθηκαν και μεταφέρθηκαν σε εγκατάσταση αποκατάστασης άγριων ζώων PAWS”.

Η υπηρεσία δήλωσε ότι έχει καταγραφεί μόνο μία θανατηφόρα επίθεση μαύρης αρκούδας στην πολιτεία, το 1974. Υπήρξαν άλλες 19 “συναντήσεις ανθρώπου-μαύρης αρκούδας που κατέληξαν σε καταγεγραμμένο τραυματισμό” από το 1970, δήλωσε η WDFW.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα