ΗΠΑ: Η μη αντίδραση της Χάρις στην κατηγορία για γενοκτονία από το Ισραήλ

ΗΠΑ: Η μη αντίδραση της Χάρις στην κατηγορία για γενοκτονία από το Ισραήλ
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις Tony Avelar / Associated Press

Φοιτήτρια σε ομιλία της Κάμαλα Χάρις κατηγόρησε το Ισραήλ για γενοκτονία κατά των Παλαιστίνιων με την Αμερικανίδα αντιπρόεδρο να την ενθαρρύνει.

Η ενέργεια της Κάμαλα Χάρις να ενθαρρύνει φοιτήτρια η οποία, παρουσία της, μίλησε για εθνική γενοκτονία από την πλευρά του Ισραήλ έχει προκαλέσει πολύ μεγάλες αντιδράσεις.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συζητούσε με φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Μέισον της Βιρτζίνια για σειρά θεμάτων. Φοιτήτρια πήρε το λόγο και, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι “παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έγιναν πολλές διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, βλέπουμε ότι και πάλι διατέθηκαν πολλά χρήμαστα για το Ισραήλ. Με πονάει αυτό γιατί το Ισραήλ προχωρά σε γενοκτονία και εκτοπισμό ανθρώπων, δεν γίνεται να μην το γνωρίζετε αυτό”.

Η αντίδραση της Χάρις εξέπληξε: “Η φωνή σας και η αλήθειά σας πρέπει να ακουστούν. Δεν είναι δυνατόν να κατασταλλούν. Ο στόχος μας πρέπει να είναι η ενότητα, όχι όμως και η ομοιορφία. Δεν μπορούμε, στο όνομα της ενότητας, να λέμε σωπάστε”.

Ηταν αν μην τι άλλο μία γενναία τοποθέτηση από τη γυναίκα που κατέχει και τη δεύτερη πιο ισχυρή θέση στο πολιτικό οικοδόημα των ΗΠΑ.

Ως γεγονός όμως είναι τόσο ασυνήθιστο που προκάλεσε αντίδραση ακόμα και από τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στο Ισραήλ ο οποίος ζήτησε από τον Μπάιντε να… τραβήξει το αυτί της αντιπροέδρου του: “H κατηγορία περί γενοκτονίας είναι ψέμα και ο Πρόεδρος θα έπρεπε ήδη να το έχει επισημάνει” τόνισε ο Ντέιβιντ Φρίντμαν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα