ΗΠΑ: Καμιά ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία, δηλώνει ο Λευκός Οίκος

Διαβάζεται σε 2'
ΗΠΑ: Καμιά ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία, δηλώνει ο Λευκός Οίκος
Λευκός Οίκος ISTOCK

Οι Αμερικανοί δεν έχουν-προς το παρόν-ενδείξεις ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν δει καμιά ένδειξη ότι η Ρωσία προετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία, ανέφερε την Τετάρτηο Λευκός Οίκος, αντιδρώντας σε δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Δεν έχουμε δει κανέναν λόγο για να προσαρμόσουμε τη δική μας στάση ως προς το πυρηνικό θέμα, ούτε καμιά ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Η Καρίν Ζαν-Πιέρ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, ο οποίος τόνισε ότι είναι έτοιμος να αναπτύξει πυρηνικά όπλα εάν απειληθεί η κυριαρχία της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται ότι το μόνο που κάνει είναι να “επαναλαμβάνει το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας” κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη ρωσική τηλεόραση.

“Ωστόσο, η ρητορική της Ρωσίας για το πυρηνικό θέμα ήταν απρόσεκτη και ανεύθυνη” από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, πρόσθεσε μιλώντας από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One συνοδεύοντας τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην προεκλογική του εκστρατεία στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες.

“Η Ρωσία ήταν αυτή που εισέβαλε βίαια στην Ουκρανία, χωρίς πρόκληση ή δικαιολογία, και εμείς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία στην υπεράσπιση του λαού και του εδάφους της απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα”, δήλωσε η Καρίν Ζαν-Πιέρ όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξήρε τον πυρηνικό εξοπλισμό της Ρωσίας, εκτιμώντας ότι είναι “πιο προηγμένος” από αυτόν των Ηνωμένων Πολιτειών και διαβεβαίωσε ότι το οπλοστάσιο της Ρωσίας είναι πάντα “έτοιμο” για πυρηνικό πόλεμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα