ΗΠΑ: Καταψηφίστηκαν νομοσχέδια για τον τερματισμό του shutdown

Στιγμιότυπο από το Καπιτώλιο όπου εδρεύει η Γερουσία
Στιγμιότυπο από το Καπιτώλιο όπου εδρεύει η Γερουσία AP

Συνεχίζεται η μερική αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους, με περίπου 800.000 εργαζόμενους να παραμένουν απλήρωτοι.

Η Γερουσία καταψήφισε δύο ξεχωριστά νομοσχέδια που στόχευαν στον τερματισμό της μερικής αναστολής λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, με αποτέλεσμα το shutdown του ομοσπονδιακού κράτους να συνεχίζει και περίπου 800.000 εργαζόμενους να παραμένουν απλήρωτοι.

Ένα νομοσχέδιο, το οποίο εισήγαγαν οι Ρεπουμπλικανοί περιλάμβανε κάποια μέτρα προστασίας για ορισμένους μετανάστες και τα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια που επιθυμεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τη χρηματοδότηση ενός τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

ADVERTISING

Οι Δημοκρατικοί απέρριψαν την προσφορά, τονίζοντας ότι τα προστατευτικά αυτά μέτρα δεν ήταν αρκετά και ότι αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το τείχος. Επιθυμούν πρώτα την επαναλειτουργία της κυβέρνησης και μετά την επανέναρξη των συνομιλιών.

Το νομοσχέδιο που κατέθεσαν οι Δημοκρατικοί αφορούσε την επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών χωρίς την χρηματοδότηση του τείχους.

Οι ψηφοφορίες σε κάθε νομοσχέδιο ακολούθησαν κατά κύριο λόγο τις κομματικές γραμμές.

Η πρόταση του προέδρου συγκέντρωσε 50 ψήφους υπέρ και 47 κατά, ενώ η αντίπαλη προσφορά των Δημοκρατικών απορρίφθηκε με 52-44.

Ένα νομοσχέδιο χρειάζεται 60 ψήφους για να προχωρήσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση Τραμπ σε Πελόζι για το shut down και το μεταναστευτικό

ΗΠΑ: Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του Τραμπ λόγω shutdown

ΗΠΑ: Το shutdown επί Τραμπ το μεγαλύτερο στην αμερικανική ιστορία

SHARE:

24Media Network