ΗΠΑ: Καθηλώνουν περίπου 400 ελικόπτερα του στρατού

ΗΠΑ: Καθηλώνουν περίπου 400 ελικόπτερα του στρατού
AP

Ελικόπτερα Chinook που χρησιμοποιεί και η Ελλάδα καθηλώθηκαν από τις ΗΠΑ εξαιτίας εντοπισμού κινδύνου πρόκλησης φωτιάς στους κινητήρες από διαρροή καυσίμων.

O Στρατός των ΗΠΑ προχώρησε στην καθήλωση του στόλου των περίπου 400 ελικοπτέρων Chinook που διαθέτει, μετά τον εντοπισμό κινδύνου πρόκλησης φωτιάς στους κινητήρες των ελικοπτέρων, όπως δήλωσε χθες, μία εκπρόσωπος στο Reuters.

Τα ελικόπτερα κατασκευάζονται από την Boeing Co και μπορούν να μεταφέρουν φορτία μεγάλου βάρους, υποστηρίζοντας επιχειρήσεις αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, αλλά και μεταφοράς τραυματιών. Επιχειρησιακά και για την πραγματοποίηση στρατιωτικών αποστολών μεταφοράς προσωπικού και στρατιωτικών υλικών τα ελικόπτερα χρησιμοποιούνται και διεθνώς, από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Νότιας Κορέας, αλλά και του Καναδά.

“Ο στρατός εντόπισε τη βασική αιτία διαρροής καυσίμου που προκάλεσε φωτιά σε έναν μικρό αριθμό κινητήρων, μεταξύ ενός αριθμού ελικοπτέρων CH-47 που απομονώθηκαν, ενώ υλοποιούνται διορθωτικά μέτρα για την επίλυση του προβλήματος που προέκυψε,” δήλωσε η εκπρόσωπος του Στρατού των ΗΠΑ Σίνθια Ο. Σμιθ.

Από τα περιστατικά εκδήλωσης φωτιάς στους κινητήρες δεν προκλήθηκαν θάνατοι ή τραυματισμοί, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, ενώ τα ελικόπτερα καθηλώθηκαν “για τη λήψη ουσιαστικών προληπτικών μέτρων” μέχρι την υλοποίηση του συνόλου των μέτρων για την επίλυση του προβλήματος, πρόσθεσε η Σμιθ.

Η καθήλωση, δημοσιοποιήθηκε πρώτα από την εφημερίδα “The Wall Street Journal” ενώ αφορά σε συγκεκριμένα μοντέλα ελικοπτέρων του τύπου με κινητήρες που κατασκευάζονται από την Honeywell International Inc, σύμφωνα με την αναφορά.

Η Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει απευθύνοντας σχετικές ερωτήσεις στον Στρατό των ΗΠΑ.

Η Honeywell δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα