Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε 17 Σαουδάραβες για εμπλοκή στη δολοφονία Κασόγκι

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε 17 Σαουδάραβες για εμπλοκή στη δολοφονία Κασόγκι
Διαδηλώτρια κρατά τη φωτογραφία του δολοφονημένου δημοσιόγραφου Τζαμάλ Κασόγκι AP

Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνεται ένας σύμβουλος του πρίγκιπα - διαδόχου της Σ. Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, και ο Σαουδάραβας πρόξενος, στρατηγός Μοχάμεντ Αλοταϊμπί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σε 17 υπηκόους της Σαουδικής Αραβίας για τη φερόμενη εμπλοκή τους στη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνεται ένας σύμβουλος του πρίγκιπα – διαδόχου της Σ. Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, και ο Σαουδάραβας πρόξενος, στρατηγός Μοχάμεντ Αλοταϊμπί.

Ένας ακόμη από τους εμπλεκόμενους της λίστας φέρεται να είναι ο Μαχέρ Αμπντουλαζίζ Μουτρέμπ, ο οποίος πιστεύεται ότι οδήγησε μια ομάδα 15 “δολοφόνων” στην Κωνσταντινούπολη για να εκτελέσουν το συμβόλαιο για τον Κασόγκι.

Η τουρκική Sabah δημοσίευσε ντοκουμέντα από τα μηχανήματα X-Ray του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης στον έλεγχο των αποσκευών. Σε αυτές καταγράφονται τα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του αντιφρονούντα δημοσιογράφου για την άγρια δολοφονία του.

Οι New York Times δημοσίευσαν ότι ο Μουτρέμπ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με προϊστάμενό του δήλωσε “πες στο αφεντικό σου” ότι ο Κασόγκι σκοτώθηκε. Το “αφεντικό” πιστεύεται ότι μπορεί να είναι ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, παρόλου που οι σαουδαραβικές αρχές διαψεύδουν την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Η φρικιαστική δολοφονία του δημοσιογράφου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη έχει προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα