ΗΠΑ: Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της μεταναστευτικής πολιτικής Τραμπ

Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά της μεταναστευτικής πολιτικής Τραμπ
Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά της μεταναστευτικής πολιτικής Τραμπ AP

Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι φωνάζουν σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ ότι "οι οικογένειες πρέπει να μείνουν ενωμένες", ο πρόεδρος των ΗΠΑ παίζει γκολφ σε ένα από τα γήπεδα ιδιοκτησίας του, όπως κάθε Σαββατοκύριακο.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σήμερα σε διάφορες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της μεταναστευτικής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ, για να ζητήσουν κυρίως την άμεση επανένωση των παιδιών με τους γονείς τους που έχουν συλληφθεί ως παράνομοι μετανάστες στα αμερικανο-μεξικανικά σύνορα.

Η μεγαλύτερη διαδήλωση οργανώνεται στην Ουάσινγκτον στο πάρκο που συνορεύει με τον Λευκό Οίκο. Αλλά ο πρόεδρος βρίσκεται ως συνήθως σε ένα από τα πολλά γήπεδα γκολφ που βρίσκονται στη ιδιοκτησία του, στο Μπέντμισνστερ, κοντά στην Νέα Υόρκη.

ADVERTISING
Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά της μεταναστευτικής πολιτικής Τραμπ
Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά της μεταναστευτικής πολιτικής Τραμπ AP

«Οι οικογένειες πρέπει να μείνουν ενωμένες», είναι το σύνθημα της ημέρας, την ώρα που οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν πλέον εντολή να επιστρέψουν τα παιδιά στους γονείς τους, μία επιχείρηση που καθυστερεί. Στην Νέα Υόρκη, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο νότιο Μανχάταν για να κάνουν πορεία διασχίζοντας την Μπρούκλιν Μπριτζ με κατεύθυνση το Μπρούκλιν. Τα συνθήματα, «Διαλύστε το ICE», «Η δική μας Νέα Υόρκη είναι μία Νέα Υόρκη των μεταναστών» ή ακόμη «Οι οικογένειες πρέπει να μείνουν μαζί» είναι γραμμένα σε πλακάτ.

«Πείτε το δυνατά, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι εδώ». Η Κόρτνι Μαλόι, μία 34χρονη δικηγόρος, κρατά ένα πανώ που γράφει: «Το μόνο μωρό που του αξίζει να είναι σε κλουβί είναι ο Ντόναλντ Τραμπ». «Πραγματικά, είναι πολύ σημαντικό για μας να δείξουμε στον κόσμο και ιδιαίτερα στους μετανάστες, ότι είμαστε με το μέρος τους. Αυτό, δεν είναι η Αμερική», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την Πέμπτη, 600 διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, συνελήφθησαν και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερες από την αστυνομία του Καπιτωλίου, αφού διαδήλωσαν πολύ ηχηρά στο εσωτερικό κτιρίου της Γερουσίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπαναχώρησε στις 20 Ιουνίου στην πολιτική του χωρισμού των οικογενειών, αλλά μέχρι χθες περί τα 2.000 παιδιά επί συνόλου 2.300, περίμεναν να ξαναβρούν τους γονείς τους. Τα παιδιά κρατούνται σε κέντρα σε ολόκληρη την χώρα, ορισμένες φορές σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων από τους τόπους όπου κρατούνται οι γονείς. Ομοσπονδιακός δικαστής του Σαν Ντιέγκο έδωσε στις ομοσπονδιακές αρχές προθεσμία 30 ημερών για την επανένωση των οικογενειών και 15 ημερών στις περιπτώσεις που τα παιδιά είναι ηλικίας κάτω των 5 ετών.

Οι καθυστερήσεις αυτής της διαδικασίας και η ανακοίνωση της κυβέρνησης Τραμπ ότι πλέον υπό κρατησιν θα τίθενται ολόκληρες οι οικογένειες, χωρίς εξαίρεση εξαιτίας της παρουσίας των παιδιών, προκαλούν την οργή της αμερικανικής αριστεράς και την δυσαρέσκεια μέρους των Ρεπουμπλικανών.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, ΗΠΑ, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ: Δικαστική απόφαση απαγορεύει τον διαχωρισμό των οικογενειών

ΗΠΑ: Μήνυση στη διοίκηση Τραμπ από 17 πολιτείες για τον χωρισμό των οικογενειών μεταναστών

ΗΠΑ: Στη Δικαιοσύνη μητέρες μετανάστριες που τις χώρισαν από τα παιδιά τους

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων καταψήφισε ένα συμβιβαστικό νομοσχέδιο για τη μετανάστευση

SHARE:

24Media Network