O Μπέρνι Σάντερς υποψήφιος για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020

O Μπέρνι Σάντερς υποψήφιος για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020
Ο Μπέρνι Σάντερς AP

Ο Σάντερς έχασε τις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος το 2016, όταν υποψήφια του κόμματος απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ ανεδείχθη η Χίλαρι Κλίντον.

Ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, θα διεκδικήσει τελικά το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020, όπως μεταδίδει το CNN. 

Ο Σάντερς έχασε τις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος το 2016, όταν υποψήφια του κόμματος απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ ανεδείχθη η Χίλαρι Κλίντον. Στην τότε μάχη έδωσε έμφαση στο θέμα της αναδιανομής του πλούτου, με στόχο τον περιορισμό των εισοδηματικών ανισοτήτων. 

Σύμφωνα με το CNN επιβεβαίωσε ότι θα διεκδικήσει εκ νέου να είναι υποψήφιος μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό του Βερμόντ. Σημειώνεται ότι το χρίσμα διεκδικεί, μεταξύ άλλων, και η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, ένα από τα πρόσωπα που τον είχαν στηρίξει το 2016. 

Στη  μακρά λίστα των υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών συναντάμε ακόμη τέσσερις γυναίκες: την γερουσιαστή της Μινεσότα, Έιμι Κλόμπουτσαρ, τη γερουσιαστή της Καλιφόρνια, Καμάλα Χάρις, τη γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, Κίρστεν Γκιλιμπραντ και τη βουλευτή, Τούλσι Γκάμπαρντ. Την υποψηφιότητά τους έχουν επίσης ανακοινώσει ο πρώην υπουργός, Τζούλιαν Κάστρο, ο γερουσιαστής, Κόρι Μπούκερ και ο βουλευτής, Τζον Ντιλέινι. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα