ΗΠΑ: Έξι νεκροί και τραυματίες από πυρά ενόπλων στο Νιου Τζέρσεϊ

ΗΠΑ: Έξι νεκροί και τραυματίες από πυρά ενόπλων στο Νιου Τζέρσεϊ
Νεκροί και τραυματίες από πυρά ενόπλων στο Νιου Τζέρσεϊ AP

Σφοδροί πυροβολισμοί ακούστηκαν κοντά σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο - Σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή αποκλείστηκαν αμέσως.

Αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά σήμερα σε ένα συμβάν με ενόπλους στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας Φιλ Μέρφεϊ.

Όπως αναφέρει το Associated Press, ένας αστυνομικός είναι νεκρός ενώ νεκροί έπεσαν και οι δύο δράστες καθώς και τρεις πολίτες. Η επίθεση δεν εξετάζεται ως περιστατικό που συνδέεται με τρομοκρατική επίθεση.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως λίγο μετά τις 12:30, τοπική ώρα ότι σφοδροί πυροβολισμοί ακούστηκαν κοντά σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο σε μια περιοχή όπου η αστυνομία έφτασε, κάνοντας λόγο για πολλά θύματα και τραυματίες. Οι δράστες ταμπουρώθηκαν μέσα στο κτίριο όπου και έπεσαν νεκροί. Ακόμη τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά.

Σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή αποκλείστηκαν αμέσως.

Σύμφωνα με το NBC, μια πηγή των δυνάμεων επιβολής του νόμου περιέγραψε την επίθεση ως «ενέδρα».

Η εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της κομητείας Χάνστον δήλωσε νωρίτερα πως τουλάχιστον ένας αστυνομικός έχει δεχθεί πυρά στο κεφάλι και έχει τραυματιστεί σοβαρά. Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τραυματισμό δύο αστυνομικών και ενός πολίτη.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους άνδρες και τις γυναίκες του αστυνομικού τμήματος του Τζέρσεϊ Σίτι, ιδιαίτερα στους αστυνομικούς που πυροβολήθηκαν σε αυτήν την αντιπαράθεση», τόνισε στο Twitter.

Ο γενικός εισαγγελέας του Νιου Τζέρσεϊ, ο Γκέρμπιρ Γκρέουαλ είπε πως η κατάσταση παραμένει ρευστή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα