ΗΠΑ: Ο διευθυντής της CIA κατέθεσε για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές

ΗΠΑ: Ο διευθυντής της CIA κατέθεσε για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές
CIA Director-designate Rep. Michael Pompeo, R-Kan. testifies on Capitol Hill in Washington, Thursday, Jan. 12, 2017, at his confirmation hearing before the Senate Intelligence Committee. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta) AP

Πληθαίνουν οι πληροφορίες για καταθέσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων για την πολύκροτη υπόθεση

Ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο κατέθεσε στην ομάδα του ειδικού εισαγγελέα που ερευνά την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της Μόσχας με το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Η πληροφορία αυτή είδε το φως της δημοσιότητας μία ημέρα αφότου το υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι ο ειδικός εισαγγελέας πήρε κατάθεση και από τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Τζεφ Σέσιονς, έναν από τους στενότερους συνεργάτες του προέδρου Τραμπ.

Ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, που απολύθηκε από τον Τραμπ τον περασμένο Μάιο έχει καταθέσει επίσης στους συνεργάτες του ειδικού εισαγγελέα, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters. Μετά την απόλυσή του Κόμεϊ ανατέθηκε η έρευνα στον Μιούλερ.

Τα αίτια της απόλυσης του Κόμεϊ είναι ένα κομβικό σημείο της έρευνας του αν ο πρόεδρος Τραμπ παρεμπόδισε τη δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά την υπόθεση της ρωσικής ανάμιξης. Το NBC, που επικαλείται μια πηγή η οποία έχει γνώση των ερευνών, δεν διευκρίνισε πότε κατέθεσε ο Πομπέο ο οποίος, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, θεωρείται “περιφερειακός μάρτυρας” για την απόλυση του πρώην διευθυντή του FBI.

Εκπρόσωποι της CIA είπαν ότι η υπηρεσία δεν σχολιάζει το ρεπορτάζ του δικτύου.

Το NBC ανέφερε επίσης ότι ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Τραμπ Στιβ Μπάνον αναμένεται να συναντηθεί με την ομάδα του Μιούλερ μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Ο Μπάνον έχει συμφωνήσει να καταθέσει στους ανακριτές του Μιούλερ και όχι σε Συμβούλιο Ενόρκων.

Υπό συζήτηση είναι ακόμη το ενδεχόμενο να κληθεί να καταθέσει ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ. Η εφημερίδα Washington Post ανέφερε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι ο Μιούλερ θέλει να πάρει κατάθεση από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο εντός των επόμενων εβδομάδων. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς είπε ότι ο πρόεδρος θα συνεργαστεί πλήρως με τον ειδικό εισαγγελέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα