ΗΠΑ: Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μιλά για… αυτοάμυνα του Ισραήλ

ΗΠΑ: Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μιλά για… αυτοάμυνα του Ισραήλ
Εκτοξεύσεις δεκάδων ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ και πολύνεκρα πλήγματα του εβραϊκού κράτους εναντίον της Χαμάς AP Photo/Khalil Hamra

Ο Νεντ Πράις μίλησε για αυτοάμυνα των Ισραηλινών και δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων στο μπρίφινγκ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Από τη φύση της, η δουλειά ενός εκπροσώπου κυβέρνησης ή υπουργείου είναι μια δουλειά άχαρη και δύσκολη.

Ωστόσο, η θέση στην οποία βρέθηκε ο Νεντ Πράις, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το βράδυ της Δευτέρας για τη σφαγή στη Γάζα αποτελεί ίσως το χειρότερο εφιάλτη για όλους τους συναδέλφους του.

Ο Πράις ήταν υποχρεωμένος να αναλύσει την αμερικανική θέση η οποία ως συνήθως βλέπει “αυτοάμυνα” για το Ισραήλ και κανένα δικαίωμα για την πλευρά των Παλαιστίνιων.

Οταν λοιπόν χρησιμοποίησε τη λέξη αυτοάμυνα (“Το Ισραήλ έχει πάντα το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, όπως κάθε χώρα”), ο εκπρόσωπος δέχθηκε έναν καταιγισμό ερωτήσεων από δημοσιογράφους.

Μερικές από αυτές: Αναγνωρίζετε στους Παλαιστίνιους το δικαίωμα στην αυτοάμυνα; Καταδικάζετε τους θανάτους παιδιών από τα ισραηλινά πυρά;

Ο Πράις ένιωσε τρομερά αμήχανος, απέφυγε να καταδικάσει απευθείας τους φόνους παιδιών (!) και περιορίστηκε να πει ότι οι δολοφονίες αμάχων είναι πάντα μία πολύ σοβαρή υπόθεση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα