ΗΠΑ: Ο Τραμπ διέταξε τον δικηγόρο του να πει ψέματα για τις σχέσεις του με τη Ρωσία

ΗΠΑ: Ο Τραμπ διέταξε τον δικηγόρο του να πει ψέματα για τις σχέσεις του με τη Ρωσία
Ντόναλντ Τραπ και Μάιλ Κοέν: Αποκαλύψεις φωτιά για τις σχέσεις πελάτη - δικηγόρου AP

Αντιμέτωπος με νέες σοβαρές κατηγορίες βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος, καθώς φέρεται να υπέδειξε στον πρώην δικηγόρο του Μάικ Κόεν να πει ψέματα στο Κογκρέσο για τις συναλλαγές του με τη Ρωσία.

“Καίνε” τον Ντόναλντ Τραμπ οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στη δημοσιότητα και οι οποίες θέλουν τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ να υποδεικνύει στον πρώην δικηγόρο και στενό συνεργάτη του Μάικλ Κοέν να πει ψέματα ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου για τις συναλλαγές του με τη Ρωσία.

Όπως αποκαλύπτει το BuzzFeed, επικαλούμενο δύο ομοσπονδιακούς αξιωματούχους που εμπλέκονται στις έρευνες για τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Τραμπ υπέδειξε στον Κοέν να πει ψέματα στο Κογκρέσο για τα σχέδια κατασκευής ενός νέου ουρανοξύστη “Trump Tower” στην Μόσχα. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της πρότρασης του Κοέν να επισκεφθεί στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τη Ρωσία και να συναντηθεί με τον ίδιο τον Βλάντιμιρ Πούτιν προκειμένου να προωθήσει την κατασκευή του ουρανοξύστη. “Προχώρα το!” φέρεται να του είπε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα, μετά τις αποκαλύψεις για την κατασκευή Trump Tower στην Μόσχα, ο ίδιος ο Τραμπ διέψευσε κατηγορηματικά και στο γνώριμο καταγγελτικό ύφος του τα πάντα, λέγοντας ότι δεν έχει την παραμικρή επιχειρηματική συναλλαγή με τη Ρωσία.

Τα νέα στοιχεία, σύμφωνα πάντα με το BuzzFeed, θέλουν τον ίδιο τον Τραμπ, καθώς και τα παιδιά του Ιβάνκα και Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, να δέχονται τακτικές και λεπτομερείς ενημερώσεις από τον ίδιο τον Κοέν για την πορεία του σχεδίου, στο οποίο επιπρόσθετα τον είχαν θέσει επικεφαλής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως υποστηρίζουν οι δύο αξιωματούχοι, ήταν εκείνος που είπε στον Κοέν να πει ψέματα στο Κογκρέσο ότι τα όποια σχέδια για κατασκευή ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη είχαν ολοκληρωθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, προκειμένου να αποφύγει έρευνες σε βάρος του. Οι ισχυρισμοί αυτοί φέρονται να στηρίζονται τόσο από καταθέσεις πολλών μαρτύρων, όσο και από έγγραφα, e-mail και γραπτά μηνύματα.

Όπως επισημαίνει το BuzzFeed, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές έχουν σοβαρές ενδείξεις για προσπάθειες παρακώλυσης της δικαιοσύνης από τον Τραμπ και το επιτελείο του, στις έρευνες που γίνονται σε βάρος του από τον ειδικό εισαγγελέα Ρ. Μάλερ. Είναι όμως η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι ο ίδιος – και μάλιστα επίμονα – παρενέβη προκειμένου συνεργάτης του να πει ψέματα για τις επιχειρματικές του συναλλαγές με τους Ρώσους. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι Τραμπ και Κοέν είχαν τουλάχιστον 10 συναντήσεις για τον σκοπό αυτό, ενώ η εταιρεία του Τραμπ υπολόγιζε ότι από την υλοποίηση του σχεδίου τα έσοδά της θα ξεπερνούσαν τα 300 εκατ. δολάρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα