Τραμπ σε Πούτιν: Να μην μπούμε σε κούρσα εξοπλισμών

Τραμπ σε Πούτιν: Να μην μπούμε σε κούρσα εξοπλισμών
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο Τραμπ θέλει να αποφύγει έναν κοστοβόρο ανταγωνισμό όπλων με τη Ρωσία και την Κίνα, ενώ στοχεύει σε διαπραγματεύσεις για τον έλεγχο των όπλων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε χθες Πέμπτη στο Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι ο ίδιος θέλει να αποφύγει έναν κοστοβόρο ανταγωνισμό όπλων με τη Ρωσία και την Κίνα, ενώ ελπίζει για την επίτευξη προόδους στις διαπραγματεύσεις για τον έλεγχο των όπλων, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.

“Ο πρόεδρος Τραμπ διατηρεί την ελπίδα του για την αποφυγή ενός εκτεταμένου τριμερούς ανταγωνισμού όπλων μεταξύ της Κίνας, της Ρωσίας και των ΗΠΑ και ελπίζει στην πρόοδο των επικείμενων διαπραγματεύσεων για τον έλεγχο των όπλων στη Βιέννη,” δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντιρ.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ανέφερε το Κρεμλίνο σε δήλωσή του για το τηλεφώνημα αυτό.

“Η ανάγκη για συλλογικές προσπάθειες για τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας και του παγκόσμιου καθεστώτος μη εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων τονίστηκε και από τις δύο πλευρές,” είπε το Κρεμλίνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα