Αποχαιρετιστήρια ομιλία Τραμπ: Το κίνημα που δημιουργήσαμε τώρα ξεκινάει

Αποχαιρετιστήρια ομιλία Τραμπ: Το κίνημα που δημιουργήσαμε τώρα ξεκινάει
Ο Ντόναλντ Τραμπ youtube printscreen

Να προσευχηθούν για την επιτυχία της επόμενης κυβέρνησης κάλεσε τους Αμερικανούς ο Τραμπ στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, χωρίς όμως να αναφέρει ούτε μία φορά το όνομα του Τζο Μπάιντεν

“Καθώς ετοιμάζομαι να παραδώσω την εξουσία σε μία νέα διοίκηση το μεσημέρι της Τετάρτης, θέλω να γνωρίζετε ότι το κίνημα που μαζί δημιουργήσαμε, τώρα ξεκινάει”, υπογράμμισε ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στην κληρονομιά που αφήνει η κυβέρνηση του.

Στο περίπου 20 λεπτών βιντεοσκοπημένο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης του, καταδίκασε την πολιτική βία και κάλεσε τους Αμερικανούς να προσευχηθούν για την επιτυχία της επόμενης κυβέρνησης, αποφεύγοντας παράλληλα να αναφερθεί ονομαστικά στον Τζο Μπάιντεν.

“Αυτήν την εβδομάδα θα ορκιστεί μια νέα κυβέρνηση και προσευχόμαστε να καταφέρει να διατηρήσει την Αμερική σε ασφάλεια και ευημερία”, ανέφερε.

“Πετύχαμε περισσότερα από όσα θεωρούσε κανείς εφικτά”, είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ αναφερόμενος στα επιτεύγματα της κυβέρνησής του προτάσσοντας τις περικοπές στους φόρους, την περαιτέρω απορρύθμιση στην αγορά εργασίας και την απόσυρση των ΗΠΑ από την TPP, την Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα και τους δασμούς στην Κίνα.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στην εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο λέγοντας πως όλοι οι Αμερικανοί “παρακολούθησαν εντρομοι την επίθεση στο Καπιτώλιό μας. Η πολιτική βία είναι μία επίθεση σε ό,τι αγαπούμε ως Αμερικανοί. Δεν μπορεί να είναι ανεκτή”.

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του στην εξωτερική πολιτική τόνισε πως κατάφερε να ενώσει τα έθνη του κόσμου κατά της Κίνας και εξήρε το γεγονός πως δεν ξεκίνησε πόλεμο.

«Επανεργοποιήσαμε τις συμμαχίες μας και ενώσαμε τα έθνη του κόσμου για να αντιμετωπίσουν την Κίνα, όπως ποτέ στο παρελθόν», είπε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας, σύμφωνα με αποσπάσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

«Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επειδή ήμουν ο πρώτος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε έναν καινούριο πόλεμο», κατέληξε.

“Καθώς ετοιμάζομαι να παραδώσω την εξουσία σε μία νέα διοίκηση το μεσημέρι της Τετάρτης, θέλω να γνωρίζετε ότι το κίνημα που μαζί δημιουργήσαμε, τώρα ξεκινάει”, ανέφερε προς το κλείσιμο της ομιλίας του.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα