ΗΠΑ: Το Obamacare και πάλι στο στόχαστρο του Τραμπ

ΗΠΑ: Το Obamacare και πάλι στο στόχαστρο του Τραμπ
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητάει να ακυρωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο να ακυρώσει τον νόμο Obamacare AP

Η κυβέρνηση Τραμπ είχε ανακοινώσει από την Πέμπτη (25/6) πως θα ζητήσει από το δικαστήριο να κηρύξει το Obamacare παράνομο.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε αργά την Πέμπτη, το βράδυ από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να ακυρώσει τον νόμο, ο οποίος είναι γνωστός με την ονομασία Obamacare, που είχε θεσπισθεί από τον προκάτοχό του και είχε προσθέσει εκατομμύρια Αμερικανούς στο υγειονομικό δίχτυ ασφαλείας της χώρας.

Ο Νόμος για Προσιτή Οικονομικά Υγειονομική Περίθαλψη (Affordable Care Act, ACA) ακυρώθηκε αφού η προηγούμενη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελεγχόταν από τους Ρεπουμπλικάνους, περιέκοψε τμήματά του, υποστήριξε στην προσφυγή του στο δικαστήριο ο συνήγορος της κυβέρνησης Νόελ Φρανσίσκο.

«Τίποτε απ’ όσα έκανε το Κογκρέσο του 2017 δεν δείχνει ότι είχε την πρόθεση να συνεχιστεί η λειτουργία του υπόλοιπου ACA», υπογράμμισε ο Φρανσίσκο.

Η κυβέρνηση Τραμπ είχε ανακοινώσει νωρίτερα την Πέμπτη (25/6) πως θα ζητήσει από το δικαστήριο να κηρύξει τον ACA παράνομο, δημιουργώντας ένα πιθανότατα κρίσιμης σημασίας πεδίο μάχης για τις φετινές προεδρικές εκλογές.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα την ενέργεια «αδιανόητη ωμότητα» εν μέσω του ξεσπάσματος του κορονοϊού, που έχει πλήξει τις ΗΠΑ σκληρότερα από κάθε άλλη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα