ΗΠΑ: Οι πολίτες μπορούν πλέον να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού και στα φαρμακεία

ΗΠΑ: Οι πολίτες μπορούν πλέον να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού και στα φαρμακεία
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ ⓒ 2021 Gerry Broome/Associated Press

Οι πρώτοι εμβολιασμοί σε φαρμακεία της Αμερικής θα γίνουν σήμερα. Συνολικά περίπου 40.000 φαρμακεία στις ΗΠΑ θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζουν τους πολίτες κατά του κορονοϊού.

Επιταχύνεται η εμβολιαστική εκστρατεία στις ΗΠΑ, όπου οι Αμερικανοί μπορούν πλέον να εμβολιάζονται σε χιλιάδες φαρμακεία σε όλη τη χώρα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Πέμπτη την αγορά 200 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων εμβολίου κατά της Covid-19, που αναμένεται ότι θα επιτρέψουν στη χώρα να έχει στη διάθεσή της αρκετές δόσεις μέχρι τα τέλη Ιουλίου για να εμβολιάσει τη μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού της.

«Είμαστε πλέον καθ’ οδόν για να έχουμε μέχρι το τέλος Ιουλίου αρκετές δόσεις για 300 εκατομμύρια Αμερικανούς», δήλωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Σ’ αυτές τις μαζικές αγορές προστέθηκε την Πέμπτη, η αποστολή δόσεων εμβολίων σε περίπου 6.500 φαρμακεία στη χώρα, στα οποία οι Αμερικανοί συνηθίζουν να εμβολιάζονται κατά της γρίπης.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί σε φαρμακεία θα γίνουν σήμερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Συνολικά στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν περίπου 40.000 φαρμακεία. Η κυβέρνηση έχει επίσης επιταχύνει την παραγωγή εμβολίων, έχει ανοίξει επιπλέον χώρους για εμβολιασμό και έχει αρχίσει μια εκστρατεία για τον εμβολιασμό των λιγότερο προνομιούχων, όπως οι άστεγοι.

Μετά τη χαοτική έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού τον Δεκέμβριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χορηγήσει 44,8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου και τουλάχιστον 33,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιασθεί με μία ή δύο δόσεις, δηλαδή περίπου το 10% του πληθυσμού.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, τόσο σε αριθμο θανάτων όσο και σε αριθμό κρουσμάτων, με περισσότερους από 475.000 θανάτους σε περισσότερα από 27,3 εκατομμύρια καταγεγραμμένα κρούσματα, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Όμως μετά την κορύφωση της 8ης Ιανουαρίου, οι καμπύλες των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες υποχωρούν συνεχώς.

Η κατάσταση είναι αντιθέτως πιο εύθραυστη στην Ευρώπη, την ήπειρο που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία με περισσότερους από 790.287 θανάτους (σε περίπου 35 εκατομμύρια κρούσματα), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα