ΗΠΑ: Παραιτείται η αναπληρώτρια σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Ντίνα Πάουελ

White House deputy national security adviser Dina Powell arrives for a joint statement between President Donald Trump and Singapore's Prime Minister Lee Hsien in the Rose Garden at the White House, Monday, Oct. 23, 2017 in Washington. (AP Photo/Andrew Harnik)
White House deputy national security adviser Dina Powell arrives for a joint statement between President Donald Trump and Singapore's Prime Minister Lee Hsien in the Rose Garden at the White House, Monday, Oct. 23, 2017 in Washington. (AP Photo/Andrew Harnik) AP

Η Πάουελ συμμετείχε στις διπλωματικές αποστολές του Τζάρεντ Κούσνερ, συμβούλου και γαμπρού του Τραμπ, στη Μέση Ανατολή. Ενδέχεται να είναι ένα από τα πολλά στελέχη της ομάδας του προέδρου Τραμπ που θα αποχωρήσουν στις αρχές του έτους

Η αναπληρώτρια σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε θέματα εθνικής ασφάλειας Ντίνα Πάουελ σχεδιάζει να παραιτηθεί στις αρχές του επόμενου έτους, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς υποστήριξε ότι η Πάουελ ανέκαθεν σκόπευε να μείνει μόνο έναν χρόνο στη θέση αυτή και κατόπιν να επιστρέψει στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη. Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει "να στηρίζει την ατζέντα του προέδρου και την πολιτική του για τη Μέση Ανατολή".

Η Πάουελ ενδέχεται να είναι ένα από τα πολλά στελέχη της ομάδας του προέδρου που θα αποχωρήσουν στις αρχές του έτους. Παρόμοιες εικασίες διατυπώνονται το τελευταίο διάστημα για τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον –που λέγεται ότι θα αντικατασταθεί από τον νυν διευθυντή της CIA Τζο Πομπέο– και για τον κορυφαίο σύμβουλο του Τραμπ σε οικονομικά ζητήματα Γκάρι Κον.

Η Πάουελ είχε συνεργαστεί στενά με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Χ.Ρ. Μακμάστερ ενώ συμμετείχε και στις διπλωματικές αποστολές του Τζάρεντ Κούσνερ, του συμβούλου και γαμπρού του Τραμπ, στη Μέση Ανατολή.

"Η Ντίνα έχει κάνει φανταστική δουλειά για την κυβέρνηση και υπήρξε αξιοσέβαστο μέλος της ισραηλινοπαλαιστινιακής ειρηνευτικής ομάδας. Θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις ειρηνευτικές προσπάθειές μας" σημείωσε ο Κούσνερ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

(Φωτογραφία: AP / Andrew Harnik)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέση Ανατολή
SHARE:

24Media Network