ΗΠΑ: Πυροβόλησε μέσα σε ξενοδοχείο, γιατί δεν τηρούσαν τις αποστάσεις

ΗΠΑ: Πυροβόλησε μέσα σε ξενοδοχείο, γιατί δεν τηρούσαν τις αποστάσεις
Περιπολικό της αστυνομίας στη Φλόριντα AP

Άνδρας πυροβόλησε τέσσερις φορές επειδή μια μητέρα με τον γιο της δεν τηρούσαν τις αποστάσεις για τον κορονοϊό. Συνελήφθη από την αστυνομία.

Ένας άνδρας εν ονόματι Ντάγκλας Μαρκς συνελήφθη από την αστυνομία στη Φλόριντα, διότι έκανε χρήση όπλου πυροβολώντας τέσσερις φορές εντός ενός ξενοδοχείου στην παραλία του Μαϊάμι, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν θύματα. 

Ο ένοπλος άνδρας νωρίτερα καταφέρθηκε εναντίον μιας μητέρας και του γιου της, που ήταν πελάτες του ξενοδοχείου, επειδή δεν εφάρμοζαν αρκετά πιστά για τα γούστα του τη σύσταση των υγειονομικών αρχών να τηρείται κοινωνική απόσταση

«Πρέπει να φύγετε. Δεν τηρείτε απόσταση», είπε αρχικά ο Ντάγκλας Μαρκς στους δύο πελάτες, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας της τουριστικής πόλης των νοτιοανατολικών ΗΠΑ, όπως ανέφερε την Τετάρτη (28/07) το Γαλλικό Πρακτορείο. 

Η γυναίκα, η Βερόνικα Πένια, και ο γιος της, που είχαν πάει στο Μαϊάμι για τουρισμό από την πολιτεία του Νέου Μεξικού, αγνόησαν τον άνδρα. Κάθισαν σε καναπέ γυρίζοντάς του την πλάτη. 

«Δύο άτομα εδώ πέρα δεν ακολουθούν τις συστάσεις», φώναξε κατόπιν ο Μαρκς, σύμφωνα με τη μητέρα, απειλώντας ότι θα «ασχοληθεί» μαζί τους. Ακολούθησαν πυροβολισμοί στην αίθουσα του ξενοδοχείου, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. 

Ο Μαρκς κατέθεσε στην αστυνομία πως νόμιζε ότι τον ακολουθούσαν, ζήτησε από τη ρεσεψιόν να καλέσει την άμεση δράση και κατόπιν πυροβόλησε τέσσερις φορές «προειδοποιητικά». 

Συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επίθεση με επιβαρυντικές περιστάσεις και τη χρήση δυνητικά θανατηφόρου όπλου σε δημόσιο χώρο, μεταξύ άλλων. 

Το συμβάν προδίδει την ατμόσφαιρα αυξανόμενης έντασης στη Φλόριντα, που έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ: πλέον έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 ο ένας κάτοικός της στους πενήντα. 

Άλλος άνδρας συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα διότι έβγαλε πιστόλι και σημάδεψε πρόσωπο που απαίτησε να φορέσει μάσκα σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Wal-Mart.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα