Ποινή μόλις 10 ετών στην αστυνομικό που σκότωσε τον γείτονά της, νομίζοντας πως ήταν κλέφτης

Άμπερ Γκάιγκερ
Άμπερ Γκάιγκερ AP

Ποινή 10 ετών κάθειρξης επιβλήθηκε στην λευκή πρώην αστυνομικίνα, η οποία δολοφόνησε το 2018 μαύρο γείτονά της μέσα στο διαμέρισμά του στο Τέξας, νομίζοντας πως βρισκόταν στο δικό της.

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επιβλήθηκε χθες Τετάρτη στη λευκή πρώην αστυνομικίνα του Ντάλας η οποία πυροβόλησε και σκότωσε τον Σεπτέμβριο του 2018 έναν μαύρο γείτονά της μέσα στο διαμέρισμά του στο Τέξας, στο οποίο μπήκε όταν βρήκε την πόρτα μισάνοιχτη, νομίζοντας κατά λάθος πως ήταν το δικό της σπίτι και ότι ήταν αντιμέτωπη με ληστή.

Η Άμπερ Γκάιγκερ, 31 ετών, η οποία διέπραξε τη δολοφονία αφού μπήκε σε αυτό που ήταν βέβαιη πως ήταν το σπίτι της έπειτα από 13,5 ώρες δουλειάς, αντιμετώπιζε ποινή από πέντε χρόνια φυλάκιση έως 99 χρόνια κάθειρξη.

ADVERTISING

Η Γκάιγκερ κρίθηκε ένοχη την Τρίτη για τον φόνο του Μπόθαμ Τζιν, ενός 26χρονου μαύρου λογιστή.

«Το σώμα ενόρκων καταδίκασε την Άμπερ Γκάιγκερ σε 10 χρόνια κάθειρξη. Αυτή η ποινής ασφαλώς είναι ανεπαρκής. Το δικαστικό σύστημα στο σύνολό του είναι ανεπαρκές και η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί», ήταν η αντίδραση μέσω Twitter του Λι Μέριτ, του δικηγόρου της οικογένειας του θύματος.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Γκάιγκερ έκανε λόγο περί «τραγικού λάθους» κρίσης. Παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε δύο φορές, με σκοπό «να σκοτώσει» τον νεαρό, που ήταν καθισμένος στον καναπέ του και έτρωγε αμέριμνος παγωτό.

Για τον εισαγγελέα, η πρώην αστυνομικίνα θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί πως βρισκόταν σε λάθος όροφο, καθώς υπήρχαν πολλές ενδείξεις που θα έπρεπε να της έχουν επιτρέψει να καταλάβει το λάθος της. Ο ίδιος είχε ζητήσει η Γκάιγκερ να καταδικαστεί σε 28 χρόνια κάθειρξη, την ηλικία στην οποία θα έφθανε ο Τζιν αν ζούσε στη δίκη, που ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Μετά την απαγγελία της ποινής της, ο αδελφός του θύματος, ο Μπραντ, διαβεβαίωσε την Γκάιγκερ ότι «τη συγχωρεί» και την αγκάλιασε.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ: Ένοχη αστυνομικός που σκότωσε τον γείτονά της περνώντας τον για ληστή

SHARE:

24Media Network