ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης 18 μηνών για έναν από τους εισβολείς στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης 18 μηνών για έναν από τους εισβολείς στο Καπιτώλιο
@2021 AP

Μέλος των ταραχοποιών που είχαν εισβάλει στο Καπιτώλιο, αναμένεται να δεχθεί ποινή φυλάκισης για περισσότερο από ένα έτος, σε ακρόαση δικαστηρίου.

Ένας 38χρονος από τη Φλόριντα, Paul Allard Hodgkins, είναι ο πρώτος εισβολέας που αντιμετωπίζει τη κατηγορία του κακουργήματος, με αφορμή τα γεγονότα της εισβολής στην αίθουσα της Γερουσίας, στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Όπως έχει ορισθεί από τη δικαιοσύνη, ο 38χρονος κατηγορούμενος θα μάθει επισήμως την κατηγορία τη Δευτέρα (19/7), σε ακρόαση – σημείο αναφοράς για την τιμωρία μελλοντικών παρόμοιων περιπτώσεων.

Την ημέρα της εισβολής, όπως δείχνουν τα βίντεο που κυκλοφόρησαν από το Καπιτώλιο, ο Paul Allard Hodgkins, εισέβαλε στην αίθουσα της Γερουσίας φορώντας ένα μπλουζάκι που έγραφε “Trump 2020” και κρατούσε στον ώμο του μια σημαία.

Οι εισαγγελείς, όπως αναφέρει το AP, ανέφεραν πως την ημέρα της εισβολής επιβιβάστηκε σε λεωφορείο μεταφέροντας σχοινί, προστατευτικά γυαλιά και γάντια σε ένα σακίδιο, στοιχεία που επιβεβαιώνουν πως πήγε στην Ουάσινγκτον προετοιμασμένος για βία. Οι εισαγγελείς επιθυμούν να εκτίσει ποινή 18 μηνών στη φυλακή τονίζοντας πως “όπως κάθε ταραχοποιός, συμβάλει στον συνολικό κίνδυνο της δημοκρατίας”.

Παρ’ όλο όμως, που ο Hodgkins συμμετείχε στην εισβολή στο Καπιτώλιο, δεν έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή σε μεγαλύτερες οργανωμένες εισβολές, ενώ επιπλέον δεν δέχθηκε κατηγορία για επίθεση ή πρόκληση ζημιάς σε περιουσία. Ένας συνήγορός του, ζήτησε από τον Αμερικανό Επαρχιακό Δικαστή, Ράντολφ Μος, να μην επιβάλει ποινή φυλάκισης, λέγοντας ότι “η ντροπή που θα αποδώσει στον Hodgkins για το υπόλοιπο της ζωής του, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ως τιμωρία”.

Ο δικηγόρος του, κ. Leduc, χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο του ως έναν κατά τ’ άλλα νόμιμο Αμερικανό, ο οποίος παρά το γεγονός πως ζούσε σε μια φτωχική περιοχή, ήταν εθελοντής σε τράπεζα τροφίμων και δικαιολόγησε τις ενέργειές του λέγοντας πως “ο πελάτης μου ξεπέρασε τη λογική για μια μόνο ώρα και ακολούθησε το πλήθος”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα