ΗΠΑ: Ποιος αναλαμβάνει τα καθήκοντα Τραμπ αν αρρωστήσει και ο Πενς

ΗΠΑ: Ποιος αναλαμβάνει τα καθήκοντα Τραμπ αν αρρωστήσει και ο Πενς
Ντόναλντ Τραμπ και Μάικ Πενς. AP

Τι προβλέπει προεδρικός νόμος για την ανάληψη των καθηκόντων του Αμερικανού προέδρου σε περίπτωση που εκείνος αδυνατεί να τα εκτελέσει.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναλαμβάνει χρέη προέδρου σε περίπτωση που ο δεύτερος αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους λόγω ασθένειας. Αυτό προβλέπει προεδρικός νόμος και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Μαικ Πενς είναι το πρόσωπο που θα καθήσει στη θέση του Τραμπ σε περίπτωση που δεν δύναται να εκτελέσει τα καθήκοντά του.

Στην περίπτωση όμως που και ο αντιπρόεδρος αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του προέδρου, τότε αναλαμβάνει η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και ισχυρή γυναίκα των Δημοκρατικών, Νάνσι Πελόζι, δηλαδή ο “εφιάλτης” του Τραμπ.

Ο Ντοναλντ και η Μελάνια Τραμπ διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό και τέθηκαν σε καραντίνα, αναβάλλοντας όλες τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις τους. Οπως είπε ο γιατρός του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ θα “συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του” κανονικά, εξ αποστάσεως.

Πάντως Τραμπ και Πενς εθεάθησαν μαζί στον κήπο του Λευκού Οίκου την περασμένη Δευτέρα. Κανείς απο τους δύο δεν φορούσε μάσκα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα