ΗΠΑ: Πολύ νωρίς για την επανέναρξη της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν

ΗΠΑ: Πολύ νωρίς για την επανέναρξη της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν
Πυρηνικό πρόγραμμα στο Ιράν AP

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Ζαρίφ προέτρεψε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στην Ισλαμική Δημοκρατία και τις ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον κρίνει ότι είναι πολύ νωρίς να αποδεχτεί την πρόταση του Ιράν για διαμεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διάσωση της διεθνούς πυρηνικής συμφωνίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν «θα διαβουλευτεί με τους συμμάχους μας, τους εταίρους μας, το Κογκρέσο προτού φτάσουμε στο σημείο να έχουμε απευθείας συνομιλίες με τους Ιρανούς και να είμαστε πρόθυμοι να εξετάσουμε κάποια μορφή πρότασης», είπε, επαναλαμβάνοντας τις εκκλήσεις της Ουάσινγκτον η Τεχεράνη να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας που επιτεύχθηκε το 2015 και από την οποία η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση αποσύρθηκε μονομερώς.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Ζαρίφ προέτρεψε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στην Ισλαμική Δημοκρατία και τις ΗΠΑ για να μπορέσει να σωθεί η διεθνής συμφωνία για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα