ΗΠΑ: Πορείες σε 100 πόλεις με κεντρικό σύνθημα "Δικαιοσύνη για τον Τρέιβον"

ΗΠΑ: Πορείες σε 100 πόλεις με κεντρικό σύνθημα "Δικαιοσύνη για τον Τρέιβον"

Πορείες με σύνθημα "Δικαιοσύνη για τον Τρέιβον" έχουν προγραμματιστεί στις ΗΠΑ με αίτημα να διωχθεί ο Τζορτζ Ζίμερμαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο μετά την αθώωσή του για το φόνο του μαύρου εφήβου Τρέιβον Μάρτιν

Πάνω από 100 πορείες με κεντρικό σύνθημα «Δικαιοσύνη για τον Τρέιβον» προγραμματίζεται να γίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σήμερα, με αίτημα να διωχθεί ο Τζορτζ Ζίμερμαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο με την κατηγορία της παραβίασης των πολιτικών δικαιωμάτων, μία εβδομάδα αφότου δικαστήριο τον έκρινε αθώο στην δίκη για το φόνο του μαύρου εφήβου Τρέιβον Μάρτιν.

Το Δίκτυο Εθνικής Δράσης, του οποίου ηγείται ο ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων και βαπτιστής ιερέας Αλ Σάρπτον, διοργανώνει τις κινητοποιήσεις αυτές, που συμπεριλαμβάνουν πορείες έξω από ομοσπονδιακά δικαστήρια σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα.

Η μητέρα και ο αδελφός του Τρέιβον Μάρτιν αναμένεται να συμμετάσχουν σε μια πορεία στη Νέα Υόρκη, ενώ ο πατέρας του αναμένεται να παρευρεθεί σε μια επιμνημόσυνη δέηση στο Μαϊάμι.

Η αθώωση του Ζίμερμαν για όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν από το σώμα ενόρκων ενός δικαστηρίου στη Φλόριντα προκάλεσε γενικευμένη οργή στην κοινότητα των αφροαμερικανών, πυροδοτώντας εκ νέου την δημόσια συζήτηση σε όλη τη χώρα για τον ενδεχόμενο ρόλο των φυλετικών διακρίσεων στο θάνατο του 17χρονου.

Ο Μάρτιν ήταν άοπλος όταν ο Ζίμερμαν τον πυροβόλησε και τον σκότωσε τον Φεβρουάριο του 2012, σε μια συνοικία με ελεγχόμενη είσοδο, όπου ο δεύτερος υπηρετούσε ως εθελοντής φρουρός κι όπου διέμενε ο πρώτος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ έχει δηλώσει ότι η υπόθεση επανεξετάζεται από το υπουργείο του για να διαπιστωθεί εάν παραβιάστηκαν διατάξεις της ομοσπονδιακής νομοθεσίας που αφορούν τα πολιτικά δικαιώματα και εάν μπορεί να προχωρήσει μια νέα δίωξη του Ζίμερμαν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που μίλησε χθες δημόσια για πρώτη φορά σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση, είπε χαρακτηριστικά ότι «ο Τρέιβον Μάρτιν θα μπορούσα να ήμουν εγώ, 35 χρόνια νωρίτερα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πατέρας Μάρτιν: "Αν ο Τρέβορ ήταν λευκός δεν θα είχε δολοφονηθεί"

Οι δίκες που σημάδεψαν και δίχασαν τις ΗΠΑ

Αθωώθηκε ο Ζίμερμαν. Είχε σκοτώσει άοπλο αφροαμερικανό

SHARE:

24Media Network