ΗΠΑ: Πρόστιμο-μαμούθ σε 23χρονο για πυρπόληση αστυνομικού τμήματος

Διαδηλώσεις στη Μινεάπολη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ
Διαδηλώσεις στη Μινεάπολη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ AP

Ο 23χρονος Ντίλαν Ρόμπινσον καλείται να πληρώσει... 12 εκατομμύρια δολάρια για πυρπόληση αστυνομικού τμήματος στη Μινεάπολις.

To πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε σε νεαρό Αμερικανό για τον εμπρησμό με βόμβα-μολότοφ αστυνομικού τμήματος στη Μινεάπολις δεν είναι εξοντωτικό απλά. Είναι μη εκτελεστέο αν μιλήσουμε με τη λογική.

Λοιπόν, ο Ντίλαν Ρόμπινσον, 23 ετών καλείται να πληρώσει το ιλιγγιώδες ποσό των 12εκ δολαρίων για την ενέργειά του αφού ο εμπρησμός αποδείχθηκε στη δίκη που διεξήχθη. Του επιβλήθηκε επίσης και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Ο δικηγόρος του Ρόμπινσον δήλωσε απολύτως φυσιολογικά ότι "δεν υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα για τον πελάτη μου να βρεθεί σε θέση να πληρώσει αυτό το πρόστιμο".

Η πυρπόληση του αστυνομικού τμήματος έγινε στο πλαίσιο των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσάβιν.

Ο Ρόμπινσον διαμένει μόνιμα σε κωμόπολη της Πολιτείας και έφτασε στη Μινεάπολις για τις διαδηλώσεις.

Η ενέργεια του 23χρονου κατεγράφη από κάμερα γεγονός που έλανε ιδιαίτερα δύσκολη τη θέση του στο δικαστήριο. Ακόμα και έτσι, η επιβολή προστίμου 12εκ δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Για να εισπραχθεί μέρος του ποσού, η Πολιτεία θα αποκτήσει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ρόμπινσον καθώς και στο συνταξιοδοτικό του πρόγραμμα (αν έχει).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τζορτζ Φλόιντ, Αστυνομική Βία
SHARE:

24Media Network