ΗΠΑ: Πρόστιμο-μαμούθ σε 23χρονο για πυρπόληση αστυνομικού τμήματος

ΗΠΑ: Πρόστιμο-μαμούθ σε 23χρονο για πυρπόληση αστυνομικού τμήματος
Διαδηλώσεις στη Μινεάπολη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ AP

Ο 23χρονος Ντίλαν Ρόμπινσον καλείται να πληρώσει... 12 εκατομμύρια δολάρια για πυρπόληση αστυνομικού τμήματος στη Μινεάπολις.

To πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε σε νεαρό Αμερικανό για τον εμπρησμό με βόμβα-μολότοφ αστυνομικού τμήματος στη Μινεάπολις δεν είναι εξοντωτικό απλά. Είναι μη εκτελεστέο αν μιλήσουμε με τη λογική.

Λοιπόν, ο Ντίλαν Ρόμπινσον, 23 ετών καλείται να πληρώσει το ιλιγγιώδες ποσό των 12εκ δολαρίων για την ενέργειά του αφού ο εμπρησμός αποδείχθηκε στη δίκη που διεξήχθη. Του επιβλήθηκε επίσης και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Ο δικηγόρος του Ρόμπινσον δήλωσε απολύτως φυσιολογικά ότι “δεν υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα για τον πελάτη μου να βρεθεί σε θέση να πληρώσει αυτό το πρόστιμο”.

Η πυρπόληση του αστυνομικού τμήματος έγινε στο πλαίσιο των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσάβιν.

Ο Ρόμπινσον διαμένει μόνιμα σε κωμόπολη της Πολιτείας και έφτασε στη Μινεάπολις για τις διαδηλώσεις.

Η ενέργεια του 23χρονου κατεγράφη από κάμερα γεγονός που έλανε ιδιαίτερα δύσκολη τη θέση του στο δικαστήριο. Ακόμα και έτσι, η επιβολή προστίμου 12εκ δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Για να εισπραχθεί μέρος του ποσού, η Πολιτεία θα αποκτήσει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ρόμπινσον καθώς και στο συνταξιοδοτικό του πρόγραμμα (αν έχει).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα