ΗΠΑ: Σχεδόν 4 δισ. ευρώ από το Πεντάγωνο για το τείχος στο Μεξικό

Το Πεντάγωνο.
Το Πεντάγωνο. AP

Το αμερικανικό πεντάγωνο δεν θα αγοράσει πολλά F35 και drones για να εξοικονομήσει χρήματα ώστε αυτά να διατεθούν στην κατασκευή του τείχους στο Μεξικό

Το Πεντάγωνο θα παραιτηθεί από την αγορά πολλών μαχητικών αεροσκαφών F-35 και μη επανδρωμένων αεροπλάνων ώστε να αποδεσμεύσει άλλα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του τείχους που θέλει να χτίσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, σύμφωνα με έγγραφα που υποβλήθηκαν σήμερα στο Κογκρέσο.

Από τα χρήματα αυτά, τα 2,2 δισεκατομμύρια θα προέλθουν από τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου για το 2020 και αρχικά επρόκειτο να διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, αναφέρεται στα έγγραφα, αντίγραφα των οποίων περιήλθαν στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

ADVERTISING

Τα υπόλοιπα χρήματα προβλεπόταν έως τώρα να δοθούν για τις επιχειρήσεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό (Αφγανιστάν, Συρία, Ιράκ).

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Μεξικό
SHARE:

24Media Network