Σε διαβούλευση προς αλλαγή το Obamacare

Σε διαβούλευση προς αλλαγή το Obamacare
FILE - In this May 4, 2017, file photo, President Donald Trump claps as he arrives in the Rose Garden of the White House in Washington, followed by Vice President Mike Pence after the House pushed through a health care bill. If congressional Republicans succeed in repealing and replacing Obamacare, expect another Rose Garden celebration with Trump taking credit for the win. If they fail, Trump has already indicated he will hold Senate Majority Leader Mitch McConnell responsible, setting up an intraparty blame game that could be devastating for the GOP.(AP Photo/Evan Vucci, File) AP

Πρόκειται για απόφαση της Γερουσίας αν και είναι άγνωστο αν θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι ψήφοι για το νομοσχέδιο

Η Αμερικανική Γερουσία ψήφισε με ισχνή πλειοψηφία την επίσημη εκκίνηση της συζήτησης για την αλλαγή του νομοσχεδίου για την κοινωνική ασφάλιση και την περίθαλψη, γνωστό ως Obamacare.

Με ψήφους 51 υπέρ και 50 κατά, με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πένς να σπάει την ισοψηφία, η Γερουσία αποφάσισε να θέσει υπό συζήτηση την αλλαγή του υπάρχοντος συστήματος Υγείας.

Δεν έχει καταστεί σαφές ωστόσο αν θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι ψήφοι για να περάσει το νομοσχέδιο.

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ελπίζει οι εργασίες πάνω στο νομοσχέδιο να ολοκληρωθούν έως το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Επίθεση Τραμπ σε υπουργό της κυβέρνησής του

Εν τω μεταξύ, σε συνέχεια της κριτικής που ασκεί στον υπουργό της κυβέρνησής του Τζεφ Σέσιονς, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα σε μια συνέντευξη Τύπου ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν είναι αρκετά σκληρός, συνεχίζοντας να δίνει τροφή σε εικασίες για πιθανή αποπομπή του.

«Θέλω ο υπουργός Δικαιοσύνης να είναι περισσότερο σκληρός», τόνισε ο Τραμπ, κατηγορώντας παράλληλα τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών για διαρροές.

«Αυτές είναι υπηρεσίες πληροφοριών, δεν μπορούμε να επιτρέπουμε αυτό να συμβαίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αναφορικά με το μέλλον του Σέσιονς, ο Τραμπ απάντησε ότι: «Ο χρόνος θα δείξει».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Wall Street Journal ο πρόεδρος Τραμπ επισήμανε ότι είναι «πολύ απογοητευμένος» με τον Σέσιονς, αρνούμενος ωστόσο να απαντήσει αν σκοπεύει να τον απομακρύνει από το πόστο του.

Φώτο: AP Photo/Evan Vucci, File

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα