ΗΠΑ: Σκληρή φάρσα 13χρονης οδήγησε έναν 11χρονο στην αυτοκτονία

ΗΠΑ: Σκληρή φάρσα 13χρονης οδήγησε έναν 11χρονο στην αυτοκτονία

Μια ανήλικη από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ προσποιήθηκε στο διαδίκτυο ότι είχε αυτοκτονήσει, με αποτέλεσμα ο 11χρονος φίλος της να ακολουθήσει το παράδειγμά της

Ένα 11χρονο αγόρι στο Μακέτ του Μίσιγκαν έβαλε τέλος στη ζωή του λόγω μιας σκληρής φάρσας που έκανε η 13χρονη φίλη του, μέσω διαδικτύου.

Η μητέρα του άτυχου Tάισεν Μπενζ κατήγγειλε στις αρχές ότι ο γιος της αυτοκτόνησε στις 13 Μαρτίου, επειδή διάβασε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ότι η 13χρονη κοπέλα του είχε επίσης αυτοκτονήσει.

Η ανήλικη κοπέλα είχε προσποιηθεί ότι πέθανε, γράφοντας αποχαιρετιστήρια μηνύματα στους λογαριασμούς της στα socail media, πιθανώς για να τραβήξει το ενδιαφέρον.

Ο Μπενζ ωστόσο μόλις πληροφορήθηκε την (ψευδή) είδηση, επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας, παρέμεινε σε κώμα για περίπου 22 μέρες προτού καταλήξει την περασμένη Τρίτη.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελία του Μίσιγκαν απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος της 13χρονης (μεταξύ άλλων διώκεται για κακόβουλη χρήση διαδικτύου και υποκίνηση εγκληματικής ενέργειας), την οποία η μητέρα του, Μπενζ, Κατρίνα Γκος, κατήγγειλε ως ηθική αυτουργό του θανάτου του γιου της.

Η Γκος δήλωσε ευγνώμων για τις διαστάσεις που έχει λάβει στην Αμερική η ιστορία του γιου της και την επαγρύπνηση που επήφερε. «Πρέπει να εξεταστεί από τις αρχές ηλεκτρονικού εγκλήματος το ζήτημα των φαρσών διαμέσου του διαδικτύου και του αντίκτυπου που μπορεί να έχουν» δήλωσε η Γκος.

(Φωτογραφία: Mark Parren / AP, με πληροφορίες από Buzfeed)

SHARE:

24Media Network