ΗΠΑ: Στο έλεος των πλημμυρών οι μεσοδυτικές πολιτείες, τουλάχιστον δύο νεκροί

ΗΠΑ: Στο έλεος των πλημμυρών οι μεσοδυτικές πολιτείες, τουλάχιστον δύο νεκροί
Εικόνα από τις εκτεταμένες πλημμύρες AP

Φονικές αποδεικνύονται οι πλημμύρες που πλήττουν τις μεσοδυτυτικές πολιτείες των ΗΠΑ. Τουλάχιστον δύο οι νεκροί μέχρι στιγμής.

Οι μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ βρέθηκαν τη Δευτέρα στο έλεος ιστορικών πλημμυρών κατά τις οποίες χιλιάδες κατοικίες καταστράφηκαν, ενώ ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 2 νεκρούς.

Η άνοδος της στάθμης των υδάτων έπληξε μεγάλο μέρος της πολιτείας της Νεμπράσκα, όπως και τις πολιτείες της Αϊόβα και του Ουινσκόνσιν.

Όλες αυτές οι περιοχές είχαν κηρυχθεί, από την προηγούμενη εβδομάδα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Αναμένεται σημαντική άνοδος της στάθμης των υδάτων, ήτοι ιστορικού μεγέθους, σε τμήματα του Μιζούρι και του Μισισίπι, εξαιτίας της ταχείας τήξης των όγκων χιονιού τις τελευταίες ημέρες» εξηγούν οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι.

Ένας 50χρονος κάτοικος της Νεμπράσκα σκοτώθηκε την Πέμπτη. Σύμφωνα με την οικογένειά του, έχασε τη ζωή του ενώ οδηγούσε το τρακτέρ του διερχόμενος από μια γέφυρα που κατέρρευσε κι ενώ πήγαινε για να βοηθήσει οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί.

Άλλος ένας κάτοικος της Νεμπράσκα, ηλικίας 55 ετών, έχασε τη ζωή του από τις πλημμύρες. Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας του Φρίμοντ, στην Αϊόβα, αιφνιδιάστηκε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα