ΗΠΑ: Στο φως σκίτσα του serial killer “BTK” – Στο μικροσκόπιο πολλές ανεξιχνίαστες υποθέσεις

ΗΠΑ: Στο φως σκίτσα του serial killer “BTK” – Στο μικροσκόπιο πολλές ανεξιχνίαστες υποθέσεις
ap

Το νήμα μιας σειράς ανεξιχνίαστων υποθέσεων προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αρχές στην Οκλαχόμα, μετά τον εντοπισμό σκίτσων του serial killer BTK. Εξετάζουν το ενδεχόμενο να ευθύνεται για πολλούς ακόμη φόνους.

Μια ομάδα επιβολής του νόμου στη βορειοανατολική Οκλαχόμα πιστεύει ότι ο κατά συρροή δολοφόνος, γνωστός ως “BTK”, μπορεί να είναι υπεύθυνος για πολλές επιπλέον άλυτες υποθέσεις αγνοουμένων και ανθρωποκτονιών. Τώρα ελπίζουν ότι ο κόσμος μπορεί να τους βοηθήσει να εντοπίσουν αχυρώνες και σιλό στην Οκλαχόμα, το Κάνσας και το Μιζούρι που ο αυτοαποκαλούμενος δολοφόνος BTK, Dennis Rader σχεδίασε σε λεπτομερή σχέδια που δεν έχουν δει ποτέ πριν.

Σε επιστολή του που βρέθηκε πολύ πριν από τη σύλληψή του, ο ίδιος έγραφε ότι θα έπρεπε να ονομάζεται “BTK”, συντομογραφία του “bind, torture, kill” (αιχμαλωτίζω, βασανίζω, σκοτώνω).

Τον περασμένο μήνα, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Όσατζ επιβεβαίωσε δημοσίως ότι ερευνούσε τον Ράντερ ως “βασικό ύποπτο” σε μια ανεξιχνίαστη υπόθεση του 1976 καθώς επίσης και για πολλά άλλα ανεξιχνίαστα εγκλήματα σε τρεις πολιτείες.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο δολοφόνος μπορεί να έθαψε την 16χρονη Cynthia Dawn Kinney σε έναν αχυρώνα κοντά στα σύνορα Κάνσας-Οκλαχόμα. Η Kinney εθεάθη για τελευταία φορά σε ένα πλυντήριο στην Pawhuska της Οκλαχόμα το 1976. Το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ.

Το CNN έλαβε εικόνες από τα σχέδια του Rader, τα οποία περιήλθαν στην κατοχή των αρχών, για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή του το 2005.

Ένοχος για 10 φόνους

Ο Ράντερ δήλωσε ένοχος για 10 φόνους που έλαβαν χώρα από τη δεκαετία του 1970 έως τη δεκαετία του 1990 στην Ουιτσιτά του Κάνσας, για τους οποίους εκτίει 10 διαδοχικές ποινές ισόβιας κάθειρξης σε πολιτειακή φυλακή.

Σε πρόσφατες συνεντεύξεις του από τη φυλακή, ο Rader, είπε στον σερίφη της κομητείας Όσατζ, Έντι Βίρντεν, και σε άλλες τοπικές αρχές της περιοχής ότι δεν διέπραξε άλλους φόνους. Ωστόσο μετά από έρευνα τον περασμένο Ιανουάριο, μελετώντας τα γραπτά του Rader, σκίτσα και άλλα στοιχεία που έλαβε από την αστυνομία της Wichita, βρίσκοντας, όπως πιστεύει, πιθανές συνδέσεις με διάφορες άλυτες υποθέσεις στην περιοχή.

Οι αξιωματούχοι ανακάλυψαν εκατοντάδες σκίτσα στην κατοχή του Rader μετά τη σύλληψή του πριν από χρόνια, αλλά με τη βοήθεια ειδικών, η ομάδα του Virden πιστεύει ότι μερικές σπάνιες, έγχρωμες εικόνες μπορεί να απεικονίζουν περισσότερα εγκλήματα που διέπραξε ο Rader.

Μήνες μετά την εξαφάνιση της Kinney, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Osage κατέγραψε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα από έναν άνδρα που ισχυριζόταν ότι το πτώμα της έφηβης μπορεί να βρισκόταν σε έναν παλιό αχυρώνα κατά μήκος των συνόρων Οκλαχόμα-Κάνσας, δήλωσε ο Virden στο CNN.

Αν και οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν τον βοηθό που απάντησε τότε στο τηλεφώνημα, ο αχυρώνας εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο.

Ο Ράντερ είναι πλέον γνωστός για τα χαρακτηριστικά του παιχνίδια “γάτας και ποντικιού”, καθώς έστελνε στοιχεία για τους φόνους του στις διωκτικές αρχές τα προηγούμενα χρόνια, πριν τελικά συλληφθεί.

Η ομάδα του Virden πιστεύει ότι ένας αχυρώνας που βρίσκεται κοντά σε ένα σιλό ήταν πιθανότατα το αγαπημένο στέκι του Rader.

Πρόσφατα, οι διωκτικές αρχές υπέκλεψαν επικοινωνίες του Rader στη φυλακή, αποκαλύπτοντας ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμη κάποια κρυμμένα αντικείμενα σε παλιούς αχυρώνες.

Ψηφιακές εικόνες από τα σκίτσα του Rader περιήλθαν στην κατοχή του CNN, τα οποία δείχνουν τρεις δεμένες γυναίκες σε αχυρώνες.

Ένα σχέδιο δείχνει κάτι που μοιάζει με μια νεαρή γυναίκα φιμωμένη και δεμένη στα χέρια και τα πόδια της. Οι αξιωματούχοι δίνουν έμφαση στις μαύρες σωληνώσεις στους τοίχους του αχυρώνα και πιστεύουν ότι το σκίτσο μπορεί να συνδέεται με μια αγνοούμενη γυναίκα που εθεάθη για τελευταία φορά στο νοτιοανατολικό Κάνσας το 1991.

Ένα άλλο έγχρωμο σχέδιο απεικονίζει μια γυναίκα θύμα δεμένη και φιμωμένη με κόκκινο μπλουζάκι.

Ένα τρίτο σχέδιο που ο Rader φιλοτέχνησε με μαύρο μελάνι, δείχνει μια γωνία να κοιτάζει από ψηλά μια γυναίκα που βρίσκεται σε ένα χώρο στο πατάρι ενός αχυρώνα δεμένη από το λαιμό σε ένα στύλο σκάλας.

Τον περασμένο μήνα η ομάδα του Virden ανακάλυψε την “κρυψώνα” του Rader και περιείχε νέα στοιχεία που δεν είχαν προηγουμένως ανακαλυφθεί από τις αστυνομικές αρχές στο οικόπεδο που κάποτε ήταν το σπίτι της οικογένειάς του.

Ο Rader οδήγησε τους ερευνητές πίσω στον τόπο του εγκλήματος. Η ομάδα του Virden ανακάλυψε μια επιστολή που έγραψε το 2008 από τη φυλακή και περιέγραφε αντικείμενα που έκρυβε κάτω από το πάτωμα ενός υπόστεγου πίσω από το σπίτι του.

Τώρα οι ερευνητές της κομητείας Osage ελπίζουν ότι οι κρατικές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα παρέμβουν για να βοηθήσουν στην επεξεργασία των στοιχείων που θα μπορούσαν να περιέχουν ακόμη DNA για να συνδέσουν τον κατά συρροή δολοφόνο με τις άλυτες υποθέσεις ή να τον αποκλείσουν από ύποπτο.

Ελπίζουν επίσης να εξετάσουν “τρόπαια” που ανακτήθηκαν το 2005, τα οποία ταιριάζουν με την περιγραφή αντικειμένων που εθεάθησαν για τελευταία φορά με τα θύματα στις άλυτες υποθέσεις.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα