ΉΠΑ: Σύλληψη κατά τη διάρκεια δίκης με Zoom

ΉΠΑ: Σύλληψη κατά τη διάρκεια δίκης με Zoom

Κατά τη διάρκειας ακροαματικής διαδικασίας μέσω βιντεοκλήσης, ύποπτος για υπόθεση ξυλοδαρμού βρέθηκε στο ίδιο δωμάτιο με το θύμα του. Η αστυνομία ανέλαβε αμέσως δράση και η δίκη διακόπηκε ακαριαία.

Έμοιαζε με μια τυπική δίκη στην εποχή της πανδημίας. Ο Κόμπι Τζέιμς βρισκόταν μέσω βιντεοκλήσης ενώπιον του δικαστή της περιοχής St.Joseph του Michigan και του εισαγγελέα, με την φερόμενη ως θύμα του, Μέρι Λίντσεϊ, να λαμβάνει επίσης μέρος στην ακρόαση. Σύμφωνα με την USA Today, o Τζέιμς κατηγορούνταν για επίθεση με σκοπό σωματικής βλάβης και αντιμετώπιζε ποινές που θα έφταναν ως και τα 15 χρόνια φυλάκισης, αν το δικαστήριο αποδείκνυε πως έχει διαπράξει κατά συρροή επιθέσεις. Αυτό που ακολούθησε έμοιαζε με σενάριο τηλεοπτικής σειράς.

Όλα ξεκίνησαν στο 7ο λεπτό του παραπάνω video, όταν η βοηθός εισαγγελέα Ντέμπορα Ντέιβις προειδοποίησε το δικαστήριο πώς έχει βάσιμες υποψίες από τη γλώσσα του σώματος και τις μπερδεμένες απαντήσεις της Λίντσεϊ, ότι βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τον κατηγορούμενο για την επίθεση προς το πρόσωπο της. Ο δικαστής ζήτησε από τον Κόμπι Τζέιμς να βγει έξω και να φωτογραφίσει το σπίτι που βρισκόταν και να δείξει την εικόνα στο δικαστήριο, εκείνος αρνήθηκε, επικαλούμενος χαμηλή μπαταρία στο τηλέφωνο του.

Στο 13ο λεπτό του video και ύστερα από στιγμιαία διακοπή της παρουσίας της Λίντσεϊ στην βιντεοκλήση, εμφανίστηκαν ξανά οι δύο νεαροί στο ίδιο δωμάτιο, μόνο που αυτή την φορά οι αστυνομικοί είχαν εισβάλει στο σπίτι, για να συλλάβουν τον Τζέιμς. Εκείνος προσπάθησε να απολογηθεί, λέγοντας “δεν θέλαμε να σας πούμε ψέματα” στο δικαστήριο. Η σύλληψη του έγινε αμέσως, με προσθήκη έξτρα κατηγορίας για παρακώλυση του δικαστικού έργου και ακύρωση της εγγύησης του.

Το facepalm της βοηθού εισαγγελέα είναι ο ιδανικός επίλογος σε μια δίκη μέσω Zoom, που σίγουρα θα εμπνεύσει πολλούς σεναριογράφους αστυνομικών σειρών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα