“Εμφύλιος” στο Ντάλας, με 5 νεκρούς αστυνομικούς μετά τη δολοφονία Αφροαμερικανών

default image

Πέντε αστυνομικοί είναι νεκροί κι έξι άλλοι είναι τραυματίες από πυροβολισμούς που δέχτηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Ντάλας, για τη δολοφονία δυο Αφροαμερικανών. Νεκρός ο τέταρτος ύποπτος σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ (Pics + Vids)

Πέντε αστυνομικοί είναι νεκροί και έξι ακόμη έχουν τραυματιστεί από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών στο Ντάλας, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Οι αστυνομικοί δέχτηκαν πυροβολισμούς στη διάρκεια διαδήλωσης κατά του δεύτερου περιστατικού άσκησης θανατηφόρας βίας κατά Αφροαμερικανού, μέσα σε 48 ώρες. Άγνωστος είναι ο αριθμός των υπόπτων που εμπλέκονται στους πυροβολισμούς στο Ντάλας, λένε οι αρχές.


Συγκεκριμένα, η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης 800 περίπου ατόμων, στην πλειοψηφία τους αφροαμερικανοί, που διαμαρτύρονταν για τις δυο δολοφονίες ομοφύλων τους στο Μπατόν Ρούζ της Λουιζιάνα και στη Μινεσότα. Παρόμοιες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σε δεκάδες αμερικανικές μεγαλουπόλεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ρατσισμό που επιδεικνύει η αστυνομία σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ελεύθεροι σκοπευτές άρχισαν να πυροβολούν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Ο Ντέιβιντ Μπράουν, αρχηγός της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι δύο ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν έντεκα αστυνομικούς, σκοτώνοντας πέντε εξ αυτών. Στη συνέχεια, ανάρτηση της τοπικής αστυνομίας στο Twitter ανέφερε ότι κι ένας πέμπτος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του.

Παράλληλα, ο ίδιος έκανε λόγο για μια οργανωμένη επίθεση, με τουλάχιστον δυο σκοπευτές που είχαν σκοπό να σκοτώσουν όσους περισσότερους αστυνομικούς μπορούσαν, ανακοινώνοντας ότι, μέχρι στιγμής, έχουν γίνει τρεις συλλήψεις, ενώ η αστυνομία είχε προχωρήσει σε άκαρπες διαπραγματεύσεις μ’ έναν τέταρτο ύποπτο που βρισκόταν σε γκαράζ στο κέντρο της πόλης.


Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, συγκεκριμένα η εφημερίδα Dallas Morning News κάνει λόγο για την εξουδετέρωση του υπόπτου από τις Αρχές, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.


“Ο ύποπτος με τον οποίο διεξάγονται αυτή την ώρα διαπραγματεύσεις και ο οποίος αντάλλασσε πυρά με εμάς τα τελευταία 45 λεπτά είπε στους διαπραγματευτές ότι υπάρχουν βόμβες παντού” στο κέντρο της πόλης, επισήμανε ο Ντέιβιντ Μπράουν, κηρύσσοντας την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μετά τον αποκλεισμό της περιοχής και την απαγόρευση της κυκλοφορίας οι Αρχές πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες για τον εντοπισμό των μηχανισμών, ωστόσο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάποιο ύποπτο αντικείμενο.

“Οι δύο από τους δράστες ήταν ελεύθεροι σκοπευτές που έβαλαν κατά των αστυνομικών από θέση που βρίσκεται ψηλά”, συμπλήρωσε και  επισημαίνοντας πως επρόκειτο για ενέδρα.

Τηλεοπτικά πλάνα από την περιοχή, δείχνουν την ανάπτυξη πάνοπλων αστυνομικών που λαμβάνουν θέσεις μάχης πίσω από οχήματα. Πληροφορίες από τα αμερικανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα συγγενικά πρόσωπα του θύματος, αναφέρουν πως μια 37χρονη έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών απ’ τους ελευθέρους σκοπευτές και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης.

“Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με την αστυνομική κοινότητα του Ντάλας, καθώς αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σήμερα το βράδυ,” δήλωσε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ σε ανακοίνωσή του.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προχωρεί στην έκδοση οδηγίας προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας, μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν 11 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι νεκροί.

Στη δημοσιότητα τα στοιχειά δυο εκ των θυμάτων

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία δυο εκ των πέντε αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους στο μακελειό του Ντάλας.

Σύμφωνα με το τμήμα DART της αστυνομίας του Ντάλας, πρόκειται για τον 34χρονο Brent Thompson, που κατετάγη στην υπηρεσία το 2009.

Και τον Patrick Zamarripa, που αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.


Αναγνωρίστηκαν οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στη δολοφονία του Αφροαμερικανού

Ο αστυνομικός Τζερόνιμο Γιάνεζ από την αστυνομία της Μινεσότα, αναγνωρίστηκε ως ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον Φιλάντο Καστίλ, στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, σύμφωνα με ανακοινώσεις των υπηρεσιών που διεξάγουν έρευνες για την υπόθεση.

Ο Γιάνεζ μαζί με το συνάδελφό του Τζόζεφ Καούσερ που υπηρετούν στην τοπική αστυνομία για τέσσερα χρόνια, ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας, σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα