ΗΠΑ: Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει “απειλή”

ΗΠΑ: Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει “απειλή”
Σημαία και εξοπλισμός του Isis AP

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) συνεχίζει να αποτελεί σημαντική απειλή για την ασφάλεια της Συρίας, του Ιράκ, της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής προειδοποιεί αμερικανός ειδικός απεσταλμένος.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) «παραμένει απειλή», προειδοποίησε χθες Δευτέρα αμερικανός ειδικός απεσταλμένος.

Η τρομοκρατική οργάνωση συνεχίζει να αποτελεί σημαντική απειλή για την ασφάλεια της Συρίας, του Ιράκ, της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, τόνισε ο Τζον Γκόντφρι, ο οποίος ασκεί χρέη ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ στον διεθνή συνασπισμό εναντίον του ISIS.

Σύμφωνα με τον κ. Γκόντφρι, «μετά την ήττα του ISIS» και την κατάρρευση του «δήθεν χαλιφάτου» του το 2019, η οργάνωση έχει μεταφέρει το επίκεντρο της προσοχής του στη δράση των παρακλαδιών της και του δικτύου της.

Αυτό δείχνει η επίθεση που διαπράχθηκε το Σαββατοκύριακο στη Μοζαμβίκη, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 55 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, συνέχισε ο ειδικός απεσταλμένος.

«Επιθέσεις όπως αυτές αποτελούν σαφή ένδειξη πως το ISIS συνεχίζει να επιδιώκει ενεργά να εξαπλώσει την κακόβουλη δραστηριότητά του σε νέα μέτωπα».

«Το να εξασφαλιστεί η διαρκής, παγκόσμια ήττα του ISIS θα απαιτήσει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι βραχίονες και τα δίκτυα του πέραν του Ιράκ και της Συρίας και εμείς ως συνασπισμός το αναγνωρίζουμε αυτό», πρόσθεσε.

Αρκετοί υπουργοί Εξωτερικών χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό κατά του ISIS θα συμμετάσχουν σήμερα σε βιντεοδιάσκεψη οικοδεσπότες της οποίας θα είναι από κοινού ο αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν και η Σοφί Βιλμές, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου.

Η σημερινή συζήτηση θα επικεντρωθεί στις συνεχιζόμενες προσπάθειες του συνασπισμού στο Ιράκ και στη Συρία, ανέφερε ο κ. Γκόντφρι.

Ωστόσο θα τεθεί το θέμα της μεγεθυνόμενης απειλής που εγείρει η τρομοκρατική οργάνωση πέραν του Ιράκ και της Συρίας, ειδικά στην Αφρική, ενώ θα εξεταστούν τρόποι που ο συνασπισμός μπορεί να συμβάλλει στις συλλογικές προσπάθειες για να ηττηθεί το ISIS σε διεθνές επίπεδο, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα