ΗΠΑ: Το debate των υποψήφιων για την προεδρία στο News 24/7

ΗΠΑ: Το debate των υποψήφιων για την προεδρία στο News 24/7
Πρώτη μονομαχία Τραμπ-Μπάιντεν AP

Ζωντανά η πρώτη τηλεμαχία μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν από το News 24/7.

Ελάχιστες ώρες έχουν απομείνει μέχρι το πρώτο debate μεταξύ των δύο διεκδικητών της προεδρίας των ΗΠΑ.

Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων και τέως αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, των Δημοκρατικών, διασταυρώνουν στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης τα ξίφη τους, στην πρώτη τηλεμαχία, σχεδόν ένα μήνα πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Όπως είθισται, στις προεκλογικές περιόδους των ΗΠΑ, λαμβάνουν χώρα 4 συνολικά debate. Τρία μεταξύ των υποψήφιων προέδρων και ένα μεταξύ των υποψήφιων για την αντιπροεδρία.

Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν θα ξαναβρεθούν αντιμέτωποι στις 15 και 22 Οκτωβρίου, ενώ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς και η συνυποψήφια του Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις, θα διαξιφιστούν στις 7 Οκτωβρίου.

Η πρώτη αναμέτρηση

Οι τηλεμαχίες έχουν διάρκεια μίαμισης περίπου ώρας. Την σημερινή, πρώτη μεταξύ των τριών, θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κρις Γουάλας, του Fox News.

Η πρώτη τετ-α-τετ αναμέτρηση μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι και η πρώτη που λαμβάνει χώρα σε συνθήκες πανδημίας.

Οι υποψήφιοι δεν θα ανταλλάξουν χειραψία, όπως είθισται, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που θα βρίσκονται στις θέσεις του κοινού θα είναι περιορισμένος, θα έχουν υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού και θα ακολουθούν τα σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Οι θεματικές

Οι δύο υποψήφιοι θα τοποθετηθούν σε ζητήματα γύρω από έξι θεματικές, καθεμία από τις οποίες ανοίγει ο συντονιστής με μία ερώτηση. Η συζήτηση για κάθε θεματική διαρκεί 15 λεπτά. Οι υποψήφιοι θα έχουν από δύο λεπτά για να απαντήσουν στις ερωτήσεις, ενώ στον χρόνο που απομένει σε κάθε θεματική, ο συντονιστής θα διευκολύνει την συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων.

Οι θεματικές στις οποίες θα κληθούν να τοποθετηθούν Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν τα ξημερώματα της Τετάρτης είναι: “Τα πεπραγμένα Τραμπ και Μπάιντεν”, “Το ανώτατο δικαστήριο”, Η Πανδημία”, “Η Οικονομία”, “Φυλετικοί διαχωρισμοί και βία στις πόλεις”, “Η ακεραιότητα των εκλογών”.

Το πρώτο debate μεταξύ των δύο υποψηφίων έρχεται λίγα 24ωρα μετά τις αποκαλύψεις των New York Times σχετικά με τους φόρους που πλήρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ το προηγούμενο διάστημα.

Το News 24/7 θα μεταδώσει το πρώτο debate μεταξύ των δύο υποψηφίων στις 4 το πρωί της Τετάρτης. Μείνετε συνδεδεμένοι.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα