ΗΠΑ: Βαριά "καμπάνα" για τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

Ένοχος και συνεργάσιμος ο Μάναφορτ για τη ρωσική ανάμιξη της εκλογές
Ένοχος και συνεργάσιμος ο Μάναφορτ για τη ρωσική ανάμιξη της εκλογές AP

Συνολικά έξι χρόνια και εννιά μήνες στη φυλακή θα πρέπει να περάσει ο Πολ Μάναφορτ, που κρίθηκε ένοχος για συνωμοσία στο πλαίσιο της έρευνας για ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ομοσπονδιακός δικαστής επέβαλε ποινή κάθειρξης σχεδόν 6 ετών στον Πολ Μάναφορτ, πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κρίνοντάς τον ένοχο για δύο κατηγορίες συνωμοσίας που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας του ειδικού ανακριτή των ΗΠΑ για φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η δικαστής Έιμυ Μπέρμαν Τζάκσον στην Ουάσινγκτον ανέφερε ότι 30 από τους 73 μήνες της ποινής κάθειρξης του Μάναφορτ θα συγχωνευθούν με την ποινή που επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον ίδιο σε μια διαφορετική υπόθεση.

ADVERTISING

Ο Μάναφορτ απολογήθηκε για τις πράξεις του και ζήτησε επιείκεια κατά την ακροαματική διαδικασία. "Το να λες 'Συγγνώμη με έπιασαν' δεν αποτελεί μια εμπνευσμένη έκκληση για επιείκεια", τόνισε η Τζάκσον στον Μάναροφτ, ο οποίος προσήλθε στην δικαστική αίθουσα σε αναπηρικό καροτσάκι εξαιτίας ασθένειάς του.

Την περασμένη εβδομάδα, δικαστήριο στην Βιρτζίνια έκρινε ένοχο τον λομπίστα, άλλοτε έναν από τους ισχυρότερους ανθρώπους στην Ουάσινγκτον, για οικονομική και τραπεζική απάτη και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 47 μηνών. Ο Μάναφορντ θα εκτίσει συνολικά ποινή κάθειρξης 6 ετών και εννέα μηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ: 47 μήνες φυλάκισης στον πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

ΗΠΑ: Το FBI είχε ξεκινήσει έρευνα για το αν ο Τραμπ εργαζόταν στη Ρωσία

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης έως 24 ετών για τον Μάναφορτ ζητεί ο Μάλερ

SHARE:

24Media Network