ΗΠΑ: “Βούλιαξαν” οι παραλίες στην Καλιφόρνια!

ΗΠΑ: “Βούλιαξαν” οι παραλίες στην Καλιφόρνια!
Η "Huntington Beach", στην Καλιφόρνια AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Το κύμα καύσωνα σκέπασε την Καλιφόρνια το περασμένο Σαββατοκύριακο και έστειλε τους πολίτες κατά... χιλιάδες στις παραλίες της νότιας πλευράς. "Οι περισσότεροι κρατούσαν αποστάσεις", ανέφεραν οι αρχές.

Το κύμα καύσωνα είχε προβλεφτεί για το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Καλιφόρνια και μαζί με αυτό είχαν προβλεφτεί και οι εικόνες που θα δείτε παρακάτω, όχι βέβαια και σε τέτοια έκταση. Η θερμοκρασία έφτασε μέχρι και τους 32 βαθμούς, γεγονός που οδήγησε τους Καλιφορνέζους εκτός σπιτιού και συγκεκριμένα στις παραλίες της νότιας πλευράς, οι οποίες, ειρήσθω εν παρόδω, τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν κλειστές.

Άνοιξαν, όμως, το περασμένο Σαββατοκύριακο για να υποδεχτούν χιλιάδες κολυμβητές -και όχι μόνο- οι οποίοι επέλεξαν, είτε να κολυμπήσουν, είτε να δροσιστούν, είτε να ξεκινήσουν από νωρίς το μαύρισμα του καλοκαιριού, παρά τις εκκλήσεις του κυβερνήτη, Γκάβιν Νιούσομ που ζήτησε από τον κόσμο να παραμείνει σπίτι του.

H "Huntington Beach" στην Καλιφόρνια AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Έτσι, τουλάχιστον τρεις παραλίες της Κομητείας Όραντζ (Newport Beach, Huntington Beach, Salk Creek Beach) “βούλιαξαν” από κόσμο, γεγονός που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και στα social media.

Η "Newport Beach" στην Καλιφόρνια AP Photo/Marcio Jose Sanchez

 

Σύμφωνα με τις αρχές βέβαια, οι λουόμενοι, στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον, επέδειξαν άριστη συμπεριφορά, κρατώντας αποστάσεις μεταξύ τους και τηρώντας τα μέτρα της κυβέρνησης. Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια, το “social distancing” πήγε περίπατο ή πιο σωστά, για… μπάνιο, όπως θα διαπιστώσετε και στις παρακάτω φωτογραφίες.

Την επιβολή μόλις λίγων προστίμων ανέφερε η τοπική αστυνομία, σύμφωνα με την οποία (και όπως γίνετααι αντιληπτό από τις φωτογραφίες), η τήρηση των δίμετρων αποστάσεων μεταξύ των λουόμενων διευκολύνθηκε από τις μεγάλες εκτάσεις των παραλιών. Αντίθετα, δεν διευκολύνθηκε ο έλεγχος όλων όσων τις επισκέφτηκαν, αφού όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί ήταν αδύνατο να ελεγχθούν όλες οι παραλίες.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως άλλες περιοχές, όπως το Λος Άντζελες και το Σαν Ντιέγκο διατήρησαν κλειστές τις παραλίες τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τις παραλίες της Νότιας Καλιφόρνια επισκέφτηκαν πάνω από 40.000 άνθρωποι το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Και ένα πλάνο από αέρος:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα