Υπουργός Υγείας Γερμανίας: “Είμαστε πολύ μακριά από την επιστροφή στην κανονικότητα”

Υπουργός Υγείας Γερμανίας: “Είμαστε πολύ μακριά από την επιστροφή στην κανονικότητα”
Σχέδιο καρδιά σε ξενοδοχείο στη Γερμανία εν μέσω Lockdown AP

"Τα ποσοστά μολύνσεων και θανάτων μας δείχνουν ότι είμαστε ακόμη μακριά από την κανονικότητα", δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, μία θλιβέρη μέρα για τη χώρα αφού σημείωσε αρνητικό ρεκόρ θανάτων από covid.

Η Γερμανία η οποία κατέγραψε σήμερα αριθμό ρεκόρ θανάτων λόγω του κορονοϊού, είναι “ακόμη πολύ μακριά” από την επιστροφή “στην κανονικότητα”, παρά την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της covid-19, προειδοποίησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

“Τα ποσοστά μολύνσεων και θανάτων μας δείχνουν ότι είμαστε ακόμη μακριά από την κανονικότητα (…) Δεν μπορώ να δω πώς αυτή η κατάσταση μπορεί να επιστρέψει” στην περίοδο πριν την επιβολή των περιορισμών, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Σπαν.

Σημειώνοντας ότι “περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι” έχουν εμβολιαστεί στη Γερμανία από το Σάββατο, ο Γερμανός υπουργός Υγείας τόνισε ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός για τους υγειονομικούς.

Εξάλλου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την έγκριση του εμβολίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca κατά της covid-19 από τη Βρετανία, ο Σπαν επεσήμανε ότι αναμένει μια “ενδελεχή και γρήγορη εξέταση της αίτησης (…) από τις ευρωπαϊκές αρχές”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα