Ιράκ: 14 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας μέσα σε καταυλισμό εκτοπισμένων

A woman screams while fleeing with her family through a destroyed alley, as Iraqi Special Forces continue their advance against Islamic State militants, in the Old City of Mosul, Iraq, Sunday, July 2, 2017. (AP Photo/Felipe Dana)
A woman screams while fleeing with her family through a destroyed alley, as Iraqi Special Forces continue their advance against Islamic State militants, in the Old City of Mosul, Iraq, Sunday, July 2, 2017. (AP Photo/Felipe Dana) AP

Τα θύματα στην πλειονότητά τους είναι γυναίκες και παιδιά. Τραυματίστηκαν, επίσης, 13 άτομα

Καμικάζι ανατινάχθηκε την Κυριακή μέσα σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη δυτική επαρχία Αλ-Άνμπαρ του Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας και έναν γιατρό.

Στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμό που βρίσκεται δυτικά του Ραμάντι, της πρωτεύουσας της επαρχίας Αλ-Άνμπαρ, τραυματίστηκαν επίσης 13 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα θύματα στην πλειονότητά τους είναι γυναίκες και παιδιά. Δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας επίσης σκοτώθηκαν, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Ωστόσο ο επιχειρησιακός τρόπος παραπέμπει στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο συνεχίζει να ελέγχει περιοχές της τεράστιας επαρχίας Αλ-Άνμπαρ που συνορεύει με τη Συρία, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία.

Το ΙΚ κατέλαβε το 2014 τεράστιες περιοχές βορείως και δυτικά της Βαγδάτης, αλλά οι ιρακινές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τον διεθνή συνασπισμό που τελεί υπό αμερικανική διοίκηση, ανέκτησαν έκτοτε μεγάλο μέρος των χαμένων εδαφών.

Ουσιαστικά ηττημένο στη Μοσούλη που ήταν το τελευταίο μεγάλο αστικό προπύργιό του, το ΙΚ καταφέρνει ωστόσο να χτυπά μέσα σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων και να αναλαμβάνει την ευθύνη πολλών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες στη χώρα.

(Φωτό: AP Photo/Felipe Dana)

SHARE:

24Media Network